Vrijwilliger Herman Mensing vervoerde, naar volle tevredenheid, onlangs Bennie Kuipers
Vrijwilliger Herman Mensing vervoerde, naar volle tevredenheid, onlangs Bennie Kuipers (Foto: )

AutoMaatje Almelo werkt goed!

de redactie

Gezellig initiatief

ALMELO - Op vrijdag 12 april vond de eerste officiële rit plaats met het ANWB AutoMaatje Almelo. Vrijwilliger Ineke Rop en deelneemster Hetty Olde Heuvelt reden gezamenlijk naar Huis van Katoen en Nu voor een feestelijke ontvangst. Inmiddels is AutoMaatje een begrip aan het worden in Almelo. Er zijn inmiddels 20 vrijwilligers beschikbaar, er zijn ook 27 deelnemers ingeschreven. Ook zijn er 21 ritten uitgevoerd, vooralsnog alleen in Twente.

Deelnemer Bennie Kuipers is blij met het AutoMaatje. Hij moest naar het ziekenhuis en meestal gaat kleindochter Priscilla met hem mee. Maar op deze afspraak kon zij niet omdat ze moest werken. Schoonzus Hennie, vrijwilligster bij Huis van Katoen en Nu, bracht hem een folder van ANWB AutoMaatje. Bennie vond het gemakkelijk dat hij alleen hoefde te bellen.

De coördinator kwam op huisbezoek voor zijn gegevens en andere vervoerswensen. 'Een leuk en persoonlijk gesprek,' zegt Bennie. Hij heeft inmiddels twee keer gebruik gemaakt van AutoMaatje Almelo, ook al omdat hij niet te laat wil komen op zijn afspraken in het ziekenhuis. Hij vond de ritten heel relaxed: 'We hebben leuke gesprekken en maken ook grapjes.' Hij vindt het fijn dat Herman ook vraagt of hij een rolstoel wil gebruiken of met de shuttlebus wil. Hij raadt anderen met een mobiliteitsvraag ook AutoMaatje aan: 'Je komt overal op tijd, het is betaalbaar en het is gezellig.'

Vrijwilliger

Herman Mensing was de vrijwilliger die Bennie heeft vervoerd. We vragen hem waarom hij zich heeft aangemeld voor AutoMaatje. Herman wilde na zijn pensionering in contact blijven met mensen. En hij wilde ook iets kunnen betekenen voor mensen. Via Mantelzorg Almelo heeft hij zich ook aangemeld als vrijwilliger voor AutoMaatje. Over het contact met de andere vrijwilligers van AutoMaatje zegt hij: 'Een leuk team, heel enthousiast en met hartverwarmende motivatie.' Hij vindt de ritten met Bennie gezellig. 'We hebben gesprekken alsof we elkaar al jaren kennen, en in het Twents.' Herman vindt dat hij een goede keus heeft gemaakt door zich aan te melden als vrijwilliger: 'Het voelt goed.'

Over AutoMaatje

Veel mensen zitten gedwongen achter de geraniums door een mobiliteitsprobleem. Dit kan leiden tot eenzaamheid. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor bijvoorbeeld minder mobiele ouderen die geen WMO-indicatie hebben. Mede hierdoor komen veel mensen in een isolement waardoor zij minder plezier in het leven ervaren. ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Vrijwilligers

Men is vooral in de wijken Windmolenbroek, Ossenkoppelerhoek en Aalderinkshoek op zoek naar meer vrijwilligers. U beslist per rit of u die kunt doen, dus geen vaste dagen of tijdstippen. Voor meer informatie bel 0546-708582 (coördinator AutoMaatje Almelo).

Meer berichten