Coen en Koos Lucassen gaan voor de vijfde keer meedoen aan de Alped'Huzes
Coen en Koos Lucassen gaan voor de vijfde keer meedoen aan de Alped'Huzes (Foto: )

Vijfde keer Alpe d'Huzes

ALMELO - 'Als je geen dokter bent kun je op deze manier toch iets doen tegen kanker,' geeft Koos Lucassen (56 jaar) aan. Samen met zijn zoon Coen (26 jaar) gaat hij op 6 juni a.s. voor de vijfde keer de uitdaging aan om voor de stichting Alpe d'Huzes, de Franse berg in de Alpen omhoog te fietsen om geld in te zamelen voor het KWF, en dan vooral voor allerlei onderzoeken om de ziekte kanker steeds beter en langer het hoofd te kunnen bieden.

'Mijn vader overleed in 2010 aan de gevolgen van kanker. Tien jaar lang had de ziekte hem in zijn greep en uiteindelijk bezweek hij er aan,' vertelt Koos die in 2011 besloot om samen met zijn zoon Coen mee te doen. Koos had helemaal geen ervaring als fietser en de nodige adviezen waren meer dan welkom. Zoon Coen was destijds 19 jaar en sport vrij veel. Voor hem was het een minder zware opgave. Coen: 'Ik zie het als grote uitdaging om zo vaak mogelijk de berg op te klimmen wat dan vervolgens ook meer geld oplevert.'

Koos heeft niet bepaald het postuur van een fietser maar het is hem uiteindelijk al heel wat jaren gelukt om de Franse berg in de Alpen te beklimmen. 'Ik fiets die dag vaker naar boven, maar mijn vader is vooral van het bedenken van allerlei acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen,' geeft Coen aan. Al vijf jaar lang weet Koos originele inzamelingsacties te bedenken. In 2011, 2012, 2013 en 2017 hebben vader en zoon deelgenomen aan de beklimming voor de stichting Alpe d'Huzes. 'Het is elke keer weer een geweldige happening. Je komt onderweg steeds wel iemand tegen die ongeveer hetzelfde tempo heeft en natuurlijk wissel je ervaringen uit over waarom je mee doet,' aldus Koos.

BBQ

Op zondag 12 mei werd er in Proeflokaal België een grote bbq gehouden met aansluitend een bingo. Ongeveer tachtig mensen namen hieraan deel. Hoeveel geld dit uiteindelijk heeft opgeleverd was bij het ter perse van deze krant nog niet bekend. 'Maar bij een vorige editie was het een mooi bedrag,' laat Koos weten.

Hij wil graag Proeflokaal België bedanken voor alle hulp. Slager Jager uit Kloosterhaar stelde voor een vriendenprijsje het vlees beschikbaar. Zelf regelde Koos allerlei prijzen via de Almelose middenstand die spontaan en gul allerlei cadeaubonnen beschikbaar stelden.

Training

Vader en zoon trainen momenteel heel wat uurtjes om straks op 6 juni vanaf 04.30 uur zo vaak mogelijk naar boven te fietsen. Koos denkt twee, misschien drie keer naar boven te kunnen, maar Coen wil deze keer toch echt de zes keer volmaken. In de afgelopen jaren hebben ze inmiddels samen 20.000 euro ingezameld. Dat bedrag willen ze nog graag verhogen.

Doneren

Doneren kan heel makkelijk via de link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/kooslucassennl/alpe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden