De burgemeester knipte een lint door samen met verschillende kinderen uit de straat
De burgemeester knipte een lint door samen met verschillende kinderen uit de straat (Foto: )

Feestelijke heropening Nieuwstraat

ALMELO - 'Kinderen, komen jullie met me mee om samen het lint door te knippen?' Burgemeester Arjen Gerritsen: 'Want kinderen hebben de toekomst.' Samen met een tiental jonge straatbewoners van de Nieuwstraat knipte de burgemeester op maandag 6 mei een lint door met een speciale veiligheidsschaar. Daarover werd gekscherend geroepen dat hij daarmee de navelstreng van de straat mocht doorknippen. Met de handeling was de heropening van de Nieuwstraat een feit.

Eind juni 2018 werd begonnen met de werkzaamheden in de Nieuwstraat. Jordi Tusveld was namens aannemersbedrijf Roelofs de omgevingsmanager en het aanspreekpunt voor de bewoners en ondernemers van de straat. Hij gaf aan dat er onder andere vele meters nieuwe riolering zijn gelegd, er kwamen nieuwe lantaarnpalen, straatstenen, tegels en er is veel groen gerealiseerd.

Om de bewoners een beetje tegemoet te komen in de overlast werden elke twee weken loten getrokken. Bewoners konden daarmee een waardebon van 40 euro winnen welke ze dienden te besteden bij de ondernemers in de straat.

Bij de heropening werd de hoofdprijs, een LG TV uitgereikt aan Anneke Nijkamp. Tijdens de paasdagen werden tien gouden eieren verloot. Deze eieren mocht iedereen bij de burgemeester inleveren tegen een heerlijk chocoladepakket.

Blij

Straatbewoner Ronald Groothedde geeft aan dat hij blij is met de mooie nieuwe aanblik in de straat. 'Er is duidelijk veel meer groen. Of de verkeersveiligheid ook verbeterd is, moet nog blijken. Het lijkt wel zo,' geeft Groothedde aan. Hij zou het erg op prijs stellen wanneer de woningen bij het spoor een opknapbeurt zouden krijgen. Burgemeester Gerritsen ging in zijn toespraak in op het feit dat bij vernieuwing van de straat veel overleg is geweest met de buurtbewoners. Zij gaven aan dat vooral de hoge snelheden een doorn in het oog waren. De hele opknapbeurt heeft ertoe geleid dat er extra energie is vrijgekomen. Er is een bewonerscommissie en ook een nieuwe ondernemersvereniging opgericht. Eén echtpaar geeft aan dat ze blij zijn met de mooie bomen, de snelheids beperkende maatregelen en de nieuwe bewonerscommissie. Wel gaven ze aan veel overlast te ondervinden van bewoners uit de Oostbloklanden die her en der wonen.

Burgemeester Gerritsen had een luisterend oor en hoorde hun ongenoegen aan. Justin Harings van de ondernemersvereniging: 'Ik ben blij met de nieuwe straat en ook met het feit dat er een vrijwilligersgroep is die regelmatig de fraaie plantenstroken onderhoudt. Dit verhoogt de saamhorigheid.' Hij gaf aan dat er op 30 juni een 'kleedjesmarkt' wordt gehouden. Op 13 en 14 september staat een grootse braderie in de hele straat op het programma.

Meer berichten