Vol trots over haar eerst debuut roman staat Miranda onder het spandoek aan de voorgevel
Vol trots over haar eerst debuut roman staat Miranda onder het spandoek aan de voorgevel (Foto: )

Roman 'Ontzwijgen' is onlangs verschenen

ALMELO - Onlangs is van de Almelose Miranda Blijenberg-Meenhuis haar eerste debuutroman 'Ontzwijgen' verschenen bij uitgeverij Boekscout. Miranda is erg blij met haar eerste eigen roman waarin ze in de titel aangeeft dat ze niet langer wil zwijgen over psychische problemen die een relatie kunnen beheersen. Het is een spannend boek van 140 pagina's geworden en gegoten in een romanvorm.

'Mensen kunnen zich misschien herkennen in het boek, maar de namen en de plaatsen zijn gefingeerd. Het gaat er ook niet om iemand direct te benaderen, het gaat om de psychische problematiek die ik aan de orde stel,' aldus Miranda. Hoe narcisme een rol kan spelen in een relatie die vervolgens niet meer gelijkwaardig is. De problematiek speelt zich vaak achter gesloten deuren af. Miranda heeft heel rauw, indringend en openhartig een portret neergezet, waarin duidelijk wordt welke schade de narcistisch ingestelde Bart aanricht in zijn relatie met Pien. Vervolgens vecht Pien in het boek voor haar eigen leven en hoopt inspirerend naar anderen te zijn en niet langer te zwijgen, maar voor zichzelf op te komen.

Miranda Blijenberg - Meenhuis is in 1974 in Almelo geboren en werkzaam als tandtechnicus bij Smit Tandprothetiek. Daarnaast is ze erg geïnteresseerd in psychologische vraagstukken. Ze schrijft graag dingen die haar bezig houden van zich af, wat maakte dat ze deze roman gestalte gaf. Ze is echt trots op het resultaat en wil de problematiek die ze aan de orde stelt graag met de lezer delen. Ze wil vooral een inspiratiebron zijn voor anderen om niet langer te zwijgen over wat er allemaal achter die voordeur plaats vindt. Ook de familie is trots op haar en dat staken ze niet onder stoelen of banken. Aan de voorgevel van haar huis werd een fraai spandoek opgehangen. Hier staat op geschreven: 'Het is echt waar, een sterk boek is daar'. Deze tekst is van de moeder van Miranda. Ze heeft veel met haar ouders over het boek gesproken en over de problematiek die er in besproken wordt. www.boekscout.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden