Harrie Wijermars en Rob Hazelhoff wijzen de plek aan van het paviljoen
Harrie Wijermars en Rob Hazelhoff wijzen de plek aan van het paviljoen (Foto: Nathalie Gerritsen)

Realisatie paviljoen in Doepark dichterbij

ALMELO – Het ontwerp van het nieuwe paviljoen is positief ontvangen door de zes verenigingen die samen Stichting Natuurhus Almelo vormen. Voor de projectgroep paviljoen een belangrijke stap richting de realisatie van het multifunctionele gebouw in het Doepark. 'We willen begin augustus starten met de bouw en we hopen dat het gebouw in de zomer van 2020 in gebruik kan worden genomen,' vertelt projectleider Harrie Wijermars. Eerst wil de stichting de buurt informeren, vandaar dat op vrijdag 12 en zaterdag 13 april vier voorlichtingsrondes worden georganiseerd in het park.

Voorlichting

'We willen buurtbewoners en geïnteresseerden graag laten zien hoe het paviljoen er uit gaat zien. Dus iedereen die benieuwd is naar de plannen rondom het toekomstige paviljoen nodigen we uit om langs te komen.' Harrie benadrukt: 'We hopen dat de buurtbewoners naderhand net zo enthousiast zijn als wij.'

De voorlichtingsrondes worden gehouden in het Hagenpark, op vrijdag 12 april om 16.00 uur en 19.00 uur. En op zaterdag 13 april om 12.00 uur en 14.00 uur. In verband met de wisselende weersomstandigheden is er voor gekozen om twee dagen een tent in het park neer te zetten. In deze tent worden de voorlichtingsrondes gehouden.

Het toekomstige paviljoen krijgt naast de multifunctionele ruimte een horecafunctie met terras. Straks kunnen ouders wat drinken op het terras, terwijl hun kinderen in het Doepark aan het spelen zijn. Ook komt er een aanlegplaats voor kano's, kanovaarders kunnen een stop maken in het park en op het terras genieten van een drankje. En de zes verenigingen, AstronA, KNVV, Groei&Bloei, IVN Almelo, 't Iemenschoer en NIVON, kunnen in de multifunctionele ruimte terecht met hun activiteiten, workshops en educatieve doeleinden.

Ontwerp

Het oorspronkelijke ontwerp is van architectenbureau GAAGA, zij hebben een circulair theehuis gebouwd in Leiden. Dit ontwerp is basis van het paviljoen. 'Het architectenbureau uit Leiden draagt het Almelose initiatief een warm hart toe. Daar zijn we heel blij mee,' vertelt Rob Hazelhoff. Vanwege zijn bouwkundige kennis en expertise zit Rob in de projectgroep. 'Ik heb het ontwerp aangepast volgens de wensen van het bestuur en de zes verenigingen.'

Net als het theehuis in Leiden wordt ook het paviljoen in Almelo volledig energieneutraal en het gebouw krijgt ook een groen dak. 'We willen zonnepanelen plaatsen (op het eigen gebouw of in de buurt) en gaan samenwerken met ZorgAccent, zij bouwen aan de rand van het park een nieuw zorgcentrum.

Besparingen

Hopelijk kunnen we het paviljoen aan sluiten op hun warmtenetwerk. Daarnaast vangen we regenwater op en we gebruiken het larikshout dat de graaf heeft geschonken.'

Meer berichten