Wessel Everloo was heel blij met de aandacht en de heerlijke taart die hij aangeboden kreeg door zijn werkgever 't Streekfornuus
Wessel Everloo was heel blij met de aandacht en de heerlijke taart die hij aangeboden kreeg door zijn werkgever 't Streekfornuus (Foto: )

Gebak voor medaillewinnaar Wessel

ALMELO - Dat Wessel Everloo onlangs twee prachtige zilveren medailles won tijdens de Special Olympics in Abu Dabi wilde men bij 't Streekfornuus niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hij werd op zijn eerste werkdag na zijn topprestatie uitgebreid gefeliciteerd door zijn collega´s en werkgever 't Streekfornuus, die maaltijden verstrekt en cateringservice aanbiedt. Wessel genoot zichtbaar van alle aandacht en vooral van de heerlijk taart.

Special Olympics

Van 14 t/m 21 maart waren in totaal 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen actief tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

De 64 sporters en 23 coaches van Team NL waren succesvol in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen. Het was een heel groots gebeuren en heel goed geregeld.

Zelfvertrouwen

De Almeloër Wessel Everloo (29) nam voor de tweede keer deel aan de Special Olympics. Dit keer won hij zilver op de 800 meter vrije slag en ook zilver op de 1600 meter in open water. Op de vier maal 100 meter wisselslag behaalde hij de vierde plaats. Om het voor alle deelnemers tot een echte wedstrijd te maken waren ze ingedeeld in categorieën. Daarvoor moesten ze vooraf een tijd opgeven. Hier binnen werd er hard gestreden, maar meedoen en zelfvertrouwen krijgen zijn wel heel belangrijk binnen deze Spelen.

'Hij is echt goed in het zwemmen van lange afstanden. Hij kon deze keer van te voren minder in het open water trainen omdat het daarvoor in deze tijd van het jaar gewoon te koud is in Nederland. Dat maakt zijn prestatie extra bijzonder,' geeft zijn coach Carmen Bloem aan. Zij was samen met zijn moeder Jolanda mee naar de Special Olympics.

Indrukwekkend

Tijdens de openingsceremonie liep Wessel mee in Twentse Klederdracht. 'Het was een heel groots en indrukwekkend gebeuren,' laat Wessel weten. Wessel is zijn loopbaan als zwemmer begonnen bij de Veene. Hij vindt baantjes zwemmen leuk en heeft er veel aanleg voor. Het geeft hem veel zelfvertrouwen. Hij wint regelmatig wedstrijden in het reguliere circuit bij de verschillende masters. Hij traint nu vijf keer per week in Hengelo omdat er in Almelo niet genoeg uitdaging meer is. Wessel heeft ook de nodige trainerscursussen gehaald. Hij geeft dan ook zwemtraining aan andere G zwemmers.

Werk

Bij 't Streekfornuus aan de Brouwerijstraat werkt Wessel al vier jaar met veel plezier in onder andere de afwaskeuken. Hij heeft een vaste begeleidster in de persoon van Inge Boerkamp.

'Hij is bij zijn werkzaamheden net zo fanatiek als bij het zwemmen,' geeft ze lachend aan.

Meer berichten