Gerrit en Nel oude Nijhuis onder de 'gouden boog', die door de buren is gerealiseerd
Gerrit en Nel oude Nijhuis onder de 'gouden boog', die door de buren is gerealiseerd (Foto: )

Gouden jubileum

ALMELO- Op 28 maart jl. was 50 jaar geleden dat Nel Gerritsen (74) in het huwelijksbootje stapte met Gerrit Oude Nijhuis (75)! Gerrit is geboren in Harbrinkhoek, waar zijn ouders een eigen bedrijf hadden en waar zowel fietsen, bromfietsen als auto's werden verkocht. Ook werden taxiritten verzorgd. 'Ik heb zelf opleidingen tot automonteur gevolgd en de bedoeling was dat ik de zaak zou gaan overnemen, maar dat liep toch anders,' zegt Gerrit. Hij koos voor een baan bij Urenco waar hij ruim 35 jaar als technisch specialist het bedrijf heeft doorlopen.

Ook zat hij ruim 20 jaar in de ondernemersraad. Nel is geboren in Winterswijk en later naar Almelo verhuisd. Ze deed een opleiding tot kleuterleidster, en werkte tot haar 60e op de peuterspeelzaal de Krummelkes.

Het echtpaar heeft 2 dochters (de jongste is geboren op hun 5e trouwdag) en 3 kleinkinderen. Gerrit en Nel leerden elkaar kunnen toen zij op bezoek was bij zijn zus, waar Gerrit ook was. 'Gerrit heeft verkering met een schooljuffrouw uit Almelo,' deed al gauw de ronde. Het paar heeft inmiddels op meerdere plekken in Almelo gewoond en woont al weer ruim 25 jaar in de wijk Kluppelshuizen. 'Ik wilde altijd graag voor mijn 50e een huis waar ik helemaal omheen kan lopen, ik ben blij dat ons dat gelukt is,' vertelt Gerrit lachend. Beide echtelieden zijn actief in het vrijwilligerswerk, zij als voorzitter van de locatieraad St Jozefkerk. Hij als collectant in de kerk en bij de inzameling van het oud papier.

Meer berichten