Vele wijkbewoners waren naar de Trefhoek gekomen om met elkaar, onder de muzikale begeleiding van Combo à la Carte, het 65-jarig jubileum te vieren
Vele wijkbewoners waren naar de Trefhoek gekomen om met elkaar, onder de muzikale begeleiding van Combo à la Carte, het 65-jarig jubileum te vieren (Foto: )

65-jarig jubileum Zonnebloemafdeling Sluitersveld

ALMELO - Onlangs werd door ruim tachtig belangstellenden en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Sluitersveld uitgebreid het 65-jarig jubileum gevierd in het wijkcentrum de Trefhoek. Natuurlijk met heerlijk gebak en lekkere hapjes. Deze waren bereid door de medewerkers van de Twents Zorgcentra. De muziek werd verzorgd door Combo à la Carte. Zij kregen de zaal in een heerlijke stemming en de verschillende liedjes werden luidkeels mee gezongen. In de pauze werd een mooie fotoreportage getoond waarin vele activiteiten die er in de loop der jaren zijn gehouden aan bod kwamen.

'Landelijk gezien bestaat de Zonnebloem 70 jaar en binnen het landelijke gebeuren van de Zonnebloem zijn wij één van de oudste afdelingen en ook een van de actiefste,' laat voorzitter Joke van Goor met gepaste trots in haar welkomstwoordje weten.

De Zonnebloem startte in 1949 naar aanleiding van het Radioprogramma van Alex van Wayenburg in die tijd. De afdeling van de Zonnebloem in het Sluitersveld werd in 1954 officieel gestart. De belangrijkste taak van de Zonnebloem was en is nog steeds het bezoeken van zieke en gehandicapte wijkbewoners. Vroeger waren die bezoeken voorbestemd aan de katholieke mensen in de wijk. Sinds 1995 is dit voor alle gezindten.

Vrijwilligers

Er zijn bij de Zonnebloemafdeling in het Sluitersveld 27 vrijwilligers actief die regelmatig een zieke wijkbewoner verrassen met een bezoekje. De jongste vrijwilliger is 18 en de oudste is 82 jaar. Daarnaast worden er maandelijks één of twee activiteiten georganiseerd door de vrijwilligers onder leiding van Joke van Goor. Ze is sinds 2013 voorzitter. 'We komen aan het eind van het jaar bij elkaar en bespreken dan de verschillende ideeën voor leuke uitjes. De Zonnebloem kent geen echte leden, wel donateurs. Iedereen in de wijk Sluitersveld kan zich aanmelden voor een activiteit.

Vaste deelnemers

Er is een hechte groep vaste deelnemers. Daarnaast komen er steeds nieuwe belangstellenden bij en vallen er weer wat af. 'Bij grote bijeenkomsten als dit jubileum komen toch steeds tussen de tachtig en negentig belangstellenden naar de Trefhoek,' geeft Joke van Goor aan.

De Zonnebloem kent landelijk grote bekendheid vanwege de vele bootreizen, deze worden nog steeds gehouden. Alle andere reizen worden sinds 2017 niet meer landelijk te georganiseerd maar over gedragen op de afdelingen. De Zonnebloemafdeling Sluitersveld is daar op ingesprongen en begin maart van dit jaar werd de eerste vakantie georganiseerd naar een prachtig vakantiepark in Lunteren, 22 belangstellenden en 9 vrijwilligers hebben een super gezellige vakantie gehad. 'Wij zijn ook als vrijwilligers nog meer naar elkaar toegegroeid en dit initiatief krijgt zeker nog een vervolg,' geeft Joke van Goor aan.

Meer berichten