De Palmpaasoptocht geeft elk jaar een fraai aanzicht (foto: archief)
De Palmpaasoptocht geeft elk jaar een fraai aanzicht (foto: archief) (Foto: )

Palmpaasoptocht op zondag 14 april

ALMELO - Zoals ieder jaar organiseert de Stichting Historische Kring Stad en Ambt Almelo de palmpaasoptocht, dit jaar voor de 87e keer! Er wordt zondag 14 april weer gestart vanaf het Schouwburgplein om 12.00 uur.

Traditie palmpasen

In Almelo wordt, net als in andere plaatsen, de herdenking van de blijde intocht de week voor Pasen gehouden. Met het verschil dat iedere plaats zijn eigen traditie heeft voor het versieren van de palmpaasstok. Meedoen is gratis en ieder kind krijgt een prijsje. Voor de mooiste palmpaasstokken zijn er extra prijzen. Een ervaren jury zal goed opletten welke de mooiste en origineelste stok is. Men kan meedoen met drie categorieën; Het Almelo's model (gemaakt met gagel, vaak verkrijgbaar bij de bloemist), het Twentsch model (gemaakt met buxus) en het fantasiemodel. Ook bolderkarren mogen mooi opgemaakt worden. Voor inlichtingen 06-47327560.

Route

De route is weer als volgt: vanaf het Schouwburgplein naar de Passage, rechtsaf over het Marktplein door de Hagengracht en rechtsaf door de Grotestraat naar de Koornmarkt en weer linksaf terug naar het Schouwburgplein. Een voorbeeld zal als vanouds weer in de etalage van herenmode Hensen aan de Grotestraat 39-41 staan. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Gerrits met assistentie van stadsomroeper Renee Coupee. Renee zal ook de optocht begeleiden en in traditionele kledij zijn oproep doen.

Meer berichten