Foto:

Drie nieuwe shops in de Grotestraat

ALMELO – Ooit was de City Promenade, zoals de Grotestraat Noord genoemd werd, de Kalverstraat van Almelo maar in de laatste crisisjaren zat er flink de klad in en kwamen steeds meer panden leeg te staan.Recent viel het doek nog voor speelgoedgigant Intertoys, gevolgd door nu CoolCat van ondernemer Roland Kahn die enkele jaren geleden nog in beeld was om V&D over te nemen. De teloorgang van landelijke winkelketens hakte er flink in in de vaderlandse binnensteden, Almelo niet uitgezonderd.

Ondernemer Wiebe Blauw kreeg de kriebels van de toenemend leegstand in het kernwinkelgebied van Almelo en samen met anderen startte hij de stichting 'Start je winkel in Almelo'. Vanuit het stadhuis werd meegedacht en ook Qredits, de kleine kredietversterker, gaf ondersteuning in kennis, coaching en zo nodig een beetje extra startkapitaal. Met behulp van 'Start je winkel in Almelo' ontstonden achtereenvolgens Hap Delicatessen, Lief & Zo, Orangerie 21 en Torino Chocolade koffie & Thee. Met deze ontwikkeling komt er fris bloed in het kernwinkelgebied en dat is juist wat Blauw voorstond toen hij de stichting van de grond tilde. Meer info: www.startjewinkelinalmelo.nl

Drie nieuwe starters

Wie de laatste tijd door de Grotestraat Noord liep, zag in meerdere panden bouwvakkers aan het werk als voorbode van nieuwe invullingen. In een van de panden van de vroegere schoenengigant Niers gaat zich een fietsenwinkel met werkplaats vestigen. Ondernemer Christiaan Boer, die al een fietsenzaak in Delden heeft, durft de stap aan naar het pand van Niers. Schuin daar tegenover, waar decennia sigarenspeciaalzaak Broekhuis gevestigd was, vestigt zich de Gelderse ondernemer Van der Worp met Le Gift, een winkel in woonaccessoires en kleinmeubelen met een kleine koffiehoek voor aangenaam shoppen. Le Gift gaat open begin april. De derde nieuweling wordt Blitz & More dat medio april de deuren opent op nummer 52 waar modewinkel Marèll gevestigd was. Blitz & More wordt een winkel in kleding, accessoires en cadeaus.

Meer berichten