Foto:

Unieke kleurenlezing in bibliotheekcafé

ALMELO - Op donderdag 21 maart houdt om 19.30 uur Open Ateliers Almelo, samen met de bibliotheek weer een gratis lezing in het bibliotheekcafé aan het Baken, vooruitlopend op de Atelierroute die op 21 en 22 september wordt gehouden.

Deze keer komt Marianne Roodenburg om over kleuren en hun betekenis te praten. Zij gaat specifiek in op de lentekleuren. Marianne is beeldend kunstenaar en kunstcurator en werd uitgenodigd door Hilde Klaassens van Open Ateliers Almelo. Ze kende Marianne nog van haar expositie in het Kunsttorentje. Ze zei meteen toe om een lezing te komen geven over groen, geel en een beetje rood. Kleuren roepen vele gevoelens op. Of het nu om kunst gaat, mode, reclame of gevoelens, kleuren houden ons allemaal bezig. De lezing zoals Marianne Roodenburg die brengt is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in kleuren in vele opzichten.

Haar werk is altijd een zoektocht naar de goede verhoudingen in ruimte, maar ook in kleuren. De theorie van Jan Purkinje vormt een uitgangspunt bij het geven van de lezingen over kleur door Marianne Roodenburg.

Meer berichten