Liefhebbers van platenmuziek kunnen hun hart ophalen tijdens de platenbeurs
Liefhebbers van platenmuziek kunnen hun hart ophalen tijdens de platenbeurs

Unieke en grootse platenbeurs op Indiëterrein

ALMELO - Zondag 24 maart is het Stadslab op Indië in Almelo van 10.00 uur tot 17.00 uur dé plek waar iedere vinylliefhebber uit Twente (en wijde omgeving) wil zijn. Op zo'n 170 strekkende meter aan tafels bieden bijna 40 handelaren er duizenden platen aan in een breed scala aan genres. Van rock en country tot schlager en blues, van soul en metal tot dance, piratenmuziek en punk; voor iedere muziekliefhebber biedt deze beurs een uitgelezen kans om zijn of haar muziekverzameling uit te breiden.

Idee

Het idee voor deze beurs ontstond bij de Almelose muziekliefhebber Marcel Pullen. 'Er wordt al jaren niet meer een dergelijk evenement georganiseerd en ik gooide maar eens een balletje op,' aldus Marcel. In Bart Haselbekke, eigenaar van de platenzaak Vinylparadijs in Geesteren, vond hij een enthousiaste medestander die over veel kennis beschikt in het wereldje van de platenhandel. Jeroen Bos, de culinaire eigenaar van het Stadslab, bleek ook wel in voor dit avontuur. Binnen de binnen de kortste keren was het idee realiteit geworden.

Klassiekers

De interesse in fysieke geluidsdragers, en met name vinyl, is ook in Twente al een paar jaar aan een opmars bezig. Platenwinkels hebben weer bestaansrecht, en ook platenbeurzen trekken steeds meer bezoekers. En het is niet enkel een nostalgische hobby voor een generatie die nog met elpees is opgegroeid. Bart Haselbekke ziet in zijn winkel ook steeds meer jongeren binnenkomen. Zij zijn op zoek naar klassiekers die ze kennen uit bijvoorbeeld de Top2000, maar ook naar platen van nieuwe artiesten. Liefhebbers van specifieke genres als metal of dance zijn het elpee-formaat altijd trouw gebleven, ook zij zien een aanwas van jonge fans.

Breed aanbod

De beurs op het Indiëterrein richt zicht op een breed aanbod. Mensen die de originele klassiekers zoeken van bekende acts uit het verleden als Pink Floyd, Rolling Stones, Eagles, Nirvana of Doe Maar kunnen er hun hart ophalen. Maar ook dance dj's die een aanvulling op hun collectie zoeken, komen zeker aan hun trekken. 'De serieuze muziekverzamelaar, die altijd zoek is naar dat ene obscure collectorsitem, heeft goede kans de kans te slagen op de Almelose platenbeurs,' geeft Marcel aan. Live muziek en een mooi terras dragen bij aan de sfeer op de beursvloer.

De Almelose Platenbeurs vindt plaats op zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur in de hallen van het Stadslab aan de Haven Noordzijde in Almelo (aanrijden vanaf de Kolthofsingel!). Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer berichten