Hans Oude Luttikhuis neemt de oorkonde en het keramieken beeld in ontvangst
Hans Oude Luttikhuis neemt de oorkonde en het keramieken beeld in ontvangst (Foto: )

Mooi compliment voor Doepark

ALMELO - Op complimentendag 1 maart, heeft Doepark de Hagen een mooi compliment gekregen van waterschapspartij Water Natuurlijk. Volgens hen is het Doepark een bron van inspiratie voor andere steden. Nettie Aarnink, lijsttrekker van Water Natuurlijk Vechtstromen, benadrukte dat het een logische keuze om dit prachtige project in het zonnetje te zetten.

'Het project van Stichting Natuurhus Almelo sluit helemaal aan op de vier thema's waar wij op inzetten: groen, gezond, genieten en gezamenlijk. Meer blauw en groen in de stad is precies wat wij graag zien. Stromend water in de stad is niet alleen goed voor de biodiversiteit, het geeft ook verkoeling bij hoge temperaturen en brengt allerlei mensen bijeen.'

Enkele andere punten waarvoor de stichting het compliment heeft gekregen zijn; de verbinding tussen de zes groene verenigingen (NIVON, KNVV, 't Iemenschoer, IVN, AstronA en Groei&Bloei), de inzet van talrijke vrijwilligers rondom duurzaamheid en milieu en de manier waarop expertise, talenten en vaardigheden worden betrokken bij de aanleg van het Doepark en de bouw van het paviljoen. Na deze zee van complimenten nam Hans Oude Luttikhuis, de voorzitter van Stichting Natuurhus Almelo, een oorkonde en een kunstwerk van een blauwgroene libelle in ontvangst. Het beeld, gemaakt door Myrte van Dijk, symboliseert de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur in en om ons water.

Aftrap campagne

Voor Water Natuurlijk Vechtstromen was complimentendag meteen de aftrap van de campagne voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. Een groot aantal van de kandidaten was bij deze aftrap bijeenkomst aanwezig, waaronder Martijn Rijsdijk uit Bornerbroek en Martin Mulder, Marinus Trommel, Ton de Bruijn en Nuray Bossink-Tuna uit Almelo. De waterschapspartij zet zich in voor natuur, landschap en recreatie. Vandaar ook dat ze complimentendag aangrepen om waardering te schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

Plan

Een van de kandidaten, Martin Mulder, is betrokken bij de aanleg van het Doepark. Hij heeft het plan voor het park gemaakt en stuurt de vrijwilligers aan die op woensdag- en zaterdagmorgen in het park aan het werk zijn. 'Ik streef naar een goed leefbare stad met schone en stromende stadswaterlopen en -vijvers, om hittestress en overstromingen door klimaatverandering op te vangen,' vertelt Martin Mulder. En met het Doepark is Almelo op de goede weg, want het park zal de stadshabitat verbeteren! De Almelose raad heeft op 8 maart het Doepark bezocht. Ze werden rondgeleid door vrijwilligers en kregen informatie over het paviljoen, de waterspeelplaats, de buurtmoestuin en nog veel meer.

Meer berichten