Actiefoto tijdens het toernooi
Actiefoto tijdens het toernooi (Foto: Herald Hagedoorn)

Geslaagd SSV Handbaltoernooi in de IISPA!

ALMELO - Bij de Schoolsportvereniging (SSV) wordt er direct na schooltijd gesport in de wijk. Het Sportbedrijf Almelo organiseert dit gedurende het schooljaar. De combinatiefunctionaris laat iedereen in zes weken kennismaken met verschillende soorten sporten zoals: trendsporten, balsporten, handbal, zelfverdediging en bewegen op muziek. Bij interesse in de aangeboden sport, wordt er doorverwezen naar de sportvereniging, zodat er volop gesport en ontwikkeld kan worden!

Zo is er in de maanden januari en februari op vijf locaties in Almelo de sport handbal beoefend. Het Sportbedrijf heeft hierbij samengewerkt met de afdeling handbal van RKSV Bornerbroek. In de gymzalen zijn onder andere de basisbeginselen van handbal bijgebracht. Als afsluiting van de clinics is een handbaltoernooi georganiseerd in de IISPA.

Op woensdag 26 februari jl. kwamen meer dan veertig kinderen, verdeeld over zes teams, samen en werden op twee velden in anderhalf uur tijd 15 wedstrijden gespeeld. Op die manier speelden alle teams een keer tegen elkaar. De kinderen speelden fanatiek en onder aanmoediging van meegebrachte supporters hun wedstrijden, waarbij ook de teambegeleiders van het Sportbedrijf zich goed lieten gelden. Aan het einde van het toernooi waren de verschillen tussen de teams zeer klein. Toch kon er een winnaar worden aangewezen, de Wierde 1. Zij ontvingen uit de handen van RKSV Bornerbroek de felicitaties en een lekkere traktatie. Alle deelnemers aan het toernooi ontvingen ook een informatiepakket en uitnodiging om gratis deel te nemen aan handbaltrainingen bij RKSV Bornerbroek.

Zelf enthousiast geworden door bovenstaande of nieuwsgierig naar handbal? Dan kun je contact opnemen door een mail te sturen naar bornerbroek@handbal.nl.

Meer berichten