Marieke Blom is kandidaat voor de Provinciale Staten en hoopt in de voetsporen van vader Jack te treden
Marieke Blom is kandidaat voor de Provinciale Staten en hoopt in de voetsporen van vader Jack te treden (Foto: )

Marieke Blom, grensverleggende kandidaat

ALMELO - De Almelose Marieke Blom heeft zich kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten. De verkiezingen hiervoor vinden plaats op woensdag 20 maart.

Ze hoopt daarmee in de voetsporen van haar vader Jack Blom te treden, die daarin tot 2015 acht jaar lang een rol vervulde. Marieke heeft net als haar vader een studie rechten gevolgd en is als Juridisch adviseur voor onder andere zorgorganisaties werkzaam.

Ze is in Alkmaar geboren maar woont al weer vele jaren in Almelo. Marieke kan zich goed vinden in de standpunten van het CDA en voor de provinciale Staten hoopt ze een verjongende aanvulling te zijn. Ze staat 12e op de lijst van het CDA en als zodanig heeft zo als motto 'Ik zoek de grenzen voor jullie op. Of het nu gaat om de bereikbaarheid van en naar Twente, voldoende betaalbare woningen en goede aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt, Marieke gaat er voor en zoekt echt de grenzen van het mogelijke op. Zo wil ze zich onder andere hard maken voor de treinverbinding vanuit het westen naar Berlijn via Almelo. Ook de verbinding Groningen-Almelo is iets waar ze voor gaat. 'Als de voorwaarden goed zijn kunnen we de jeugd ook meer bieden en voor Twente behouden,' aldus Marieke.

Meer berichten