Foto:

Almelo genomineerd als 'Evenementenstad van het jaar'

ALMELO - In Almelo is altijd wat te doen! En dat wordt ook buiten Almelo gewaardeerd, want Almelo is genomineerd voor een Nationale Evenementenprijs. Onze stad dingt mee in de categorie 'Evenementenstad tot 100.000 inwoners'. De concurrentie bestaat uit Gouda, Heerlen en Zandvoort. 'Deze nominatie alleen al is een geweldige waardering voor alle organisaties, vrijwilligers en bedrijven die onze evenementen ieder jaar weer tot een succes maken,' aldus een enthousiaste Marianne van de Steeg van Almelo Promotie. De afgelopen weken heeft de Stichting Nationale Evenementenprijzen in samenwerking met onderzoeksbureau Respons de nominaties per categorie vastgesteld. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.

De jury

Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de genomineerde gemeenten en evenementenorganisatoren en bepalen zij wie dit jaar de felbegeerde titels van de Nationale Evenementenprijzen gaan krijgen. De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en eigenaar Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Martijn Mulder (Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam) en Erik Ruts (Sponsorbrein), Eric Boselie (Eindhoven247 B.V. en winnaar Evenementenstad van het Jaar >100.000 inwoners 2018), Bram Brinkman (Stichting De 4daagse en winnaar Beste Publieksevenement 2018).

Nationaal Congres Evenementen in samenwerking met de provincie Overijssel

De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens de 5e editie van het Nationaal Congres Evenementen, dat op 14 maart plaatsvindt in de Lebuinuskerk en het nieuwe stadhuis van Deventer. Het congres staat in het teken van groei en zowel tijdens de keynote als tijdens de themasessies wordt dit onderwerp van verschillende kanten belicht. Het Nationaal Congres Evenementen wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de provincie Overijssel.

Meer berichten