Het Werk Leer Centrum Almelo is een plek waar iedereen dagelijks tussen 9.00 uur tot 16.00 binnen kan lopen, er worden onder andere fietsen opgeknapt
Het Werk Leer Centrum Almelo is een plek waar iedereen dagelijks tussen 9.00 uur tot 16.00 binnen kan lopen, er worden onder andere fietsen opgeknapt (Foto: )

Werk Leer Centrum open voor iedereen

ALMELO - Belangstellenden uit Almelo en de buurt van het Werk Leer Centrum Almelo (WLC) aan de Kamperfoeliestraat 3, zijn dagelijks van harte welkom bij 'de Inloop', voor een kopje koffie, een spelletje of een praatje te maken. Het centrum is geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Tegen een kleine vergoeding kun je er een broodje of een lunch nuttigen. Af en toe wordt er een completere, gezonde maaltijd aangeboden tegen eveneens een klein bedrag.

Een indicatie is niet direct nodig om een bezoekje te brengen aan 'de Inloop'. 'Wij zijn echt heel laagdrempelig,' laat medewerker Hans Pelle weten. Hij heeft in de loop der jaren een schat aan ervaringen opgedaan om met mensen uit allerlei doelgroepen te werken.

Wanneer bezoekers elkaar ontmoeten, wordt hen van uit het WLC de gelegenheid geboden om samen activiteiten te doen. Bijvoorbeeld samen een wandeling of fietstocht ondernemen.

Een bioscoopbezoek of lezing behoort ook tot de mogelijkheden. Heb je een eigen leuk idee? Dan kijkt men daar naar. Op deze manier kan het sociale netwerk van veel mensen uitgebreid worden. Het Werk Leer Centrum Almelo is opgezet vanuit Dimence (psychiatrie) in een pand dat in het verleden een basisschool was. De cliënten worden vanuit diverse (zorg) instellingen doorverwezen. Dat kan bijvoorbeeld via de WMO, de RIBW, de reclassering of zelfs het Leger des Heils. Er zijn verschillende arbeidsmatige afdelingen, zoals een kaarsenmakerij, textielafdeling, digitaal atelier en een productieafdeling.

Indicatie

Mensen met een WMO indicatie Dagbesteding of ander soortige indicatie kunnen hier terecht voor een zinvolle dagbesteding. Wekelijks komen over meerdere dagdelen ongeveer 90 cliënten. De begeleiding bestaat uit allemaal deskundige professionele krachten, die met veel ervaringen, de nodige structuur, rust en regelmaat bieden. Op de textielafdeling worden allerlei handwerkactiviteiten gedaan. Er is een tuin, waar vooral in de zomermaanden wordt gewerkt aan het stekken van planten en groente. Op de arbeidsmatige werkplek Productie, verricht men veel verpakkingswerkzaamheden. Voor velen is een beschutte werkplek van groot belang.

Verder is er een ruimte waar muziek en meditatie worden aangeboden. In de fietsenwerkplaats kan men terecht om een gewone fiets te laten repareren. Ook mensen uit de buurt mogen daarvoor langs komen. Men heeft de beschikking gekregen over 500 oude fietsen die goed opgeknapt worden. Een deel er van wordt nu te koop aangeboden. 'Al met al bieden wij veel waar gebruik van gemaakt kan worden. Dus kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of thee. Of met je kapotte fiets of als je op zoek bent naar een tweedehands,' geeft Hans Pelle aan.

Meer berichten