Het huidige team v.l.n.r.: Dominique, Kyro W., Joëlla, Ruben, Kyro D., Collin, Rutger en Tessa
Het huidige team v.l.n.r.: Dominique, Kyro W., Joëlla, Ruben, Kyro D., Collin, Rutger en Tessa (Foto: )

Nieuw motorcrossteam van start

ALMELO - 'Met het team onder de naam Trutmans MX Challenge Racing Team, hopen we zoveel mogelijk jongeren een kans te bieden om zich ook met de motorcross bezig te houden,' geeft Dominique Tijhuis-Trutmans aan. Onlangs heeft hij samen met zijn partner Tessa Oude Avenhuis het racingteam opgezet.

De 26-jarige Dominique was tot maart 2018 een getalenteerd motorcrosser die dag en nacht met zijn sport bezig was. Dominique leeft voor de cross. Hij reed vele aansprekende races in binnen- en buitenland en reed meestal in de subtop mee. Hij deed ook aan enduro rijden en ook daarin behaalde hij aansprekende resultaten. In maart 2018 kreeg Dominique een herseninfarct. Lichamelijk is hij vrijwel helemaal hersteld, maar geestelijk is er helaas onherstelbare schade aangericht.

Grote lach
Hij lijkt voor de buitenwacht goed te functioneren, maar dingen die niet automatisch gaan en waar Dominique veel bij na moet denken, zijn heel erg lastig. Zijn werk als controleur van laswerken kan hij niet meer doen. Maar zijn artsen raadden hem wel aan om 'iets' te doen en vroegen dan ook of hij zelf iets kon bedenken. Met een grote lach op zijn gezicht zegt hij: 'Ik kon maar één ding bedenken wat vanzelf gaat en dat is iets in de motorcross.' Dus werd er besloten om Dominique's passie te delen met anderen. Er ontstaat een kinderteam. Hierin kan Dominique zijn ei kwijt en de kinderen leren wat hij met zijn hart kan. Zijn liefde, gevoel en talent voor de cross overbrengen. Op deze manier blijft er toch een groot deel van zijn talent voor de motorcross behouden.

Eigen teamkleding
Tessa, de vriendin van Dominique, is al jarenlang eigen ondernemer van Tres Tess Hair & Beauty Spa en ze besluit dan ook om ook ondernemend te worden in de cross. Ze is de dochter van een motorcrosser en eveneens besmet met het crossvirus. De zoon van Tessa, Kyro (12), een toekomstig talent, heeft de afgelopen jaren ook al mooie prestaties neergezet. Ondertussen kent het team vijf leden, waaronder 1 meisje, die graag samen naar trainingen gaan overal in het land. Het jongste teamlid is zeven en momenteel is de oudste zestien. Het team beschikt inmiddels over eigen teamkleding, waarop ieder lid ook eigen sponsoren heeft staan. Voor 9 februari staat een teampresentatie op het programma. De uitnodiging is te zien via Trutmans MX Challenge op Facebook. Ook belangstelling voor de motorcross? Of sponsor worden voor het team? Neem dan contact op met Trutmans MX Challenge door te mailen naar Dominiquektm@hotmail.com. Bellen kan naar 06-52632996.

Bij Trutmans MX Challenge kun je terecht voor: training, service zoals repareren van motoren, verkoop van onderdelen, kleding, stickersets, olie enz en de toekomstplannen zijn het verhuren van cross motoren t/m de 85cc en toebehoren, om zo de jeugd nog meer te ondersteunen.

 

Meer berichten