Bouwmensen Twente in Almelo aan de Veldkampsweg houdt op donderdag 17 januari een open dag
Bouwmensen Twente in Almelo aan de Veldkampsweg houdt op donderdag 17 januari een open dag (Foto: )

Bouwmensen Twente bouwt uit

ALMELO - Twente 's meest complete bouwopleiding moet ook spannender en aantrekkelijker worden,' geeft directeur, Robert Herman, aan. Donderdag 17 januari houdt Bouwmensen Twente open dag in haar praktijkhal aan de Veldkampsweg 24 in Almelo. Vmbo'ers en mensen die een carrièreswitch overwegen zijn van harte welkom van 14.00 tot 20.00 uur.

Bouwmensen Twente in Almelo gaat haar basisberoepsopleiding opplussen en verder versterken met vier extra bouwclinics voor haar leerlingen timmeren, metselen en tegelzetten. Het opleidingsbedrijf beoogt daarmee de meest complete bouwopleiding in de regio te worden, mogelijk zelfs van het hele land.

Bovendien moet de opleiding spannender en dus aantrekkelijker worden voor leerlingen. De nieuwe mini-studies worden nog dit jaar in het lespakket opgenomen.

Eigen opleidingsbedrijven

De bouwsector heeft verspreid over heel Nederland eigen opleidingsbedrijven. Deze worden gefinancierd door de bouwondernemingen zelf. Bouwmensen Twente is gevestigd in Almelo en is verbonden aan ruim zestig bedrijven in Almelo, Tubbergen, Twenterand, Dinkelland en Borne.

Net als alle andere opleidingsbedrijven in Nederland volgen de leerlingen van Bouwmensen Twente de basisberoepsopleiding tot timmerman, metselaar of tegelzetter.

Extra lesstof

Maar alleen in Almelo krijgen de leerlingen daar bovenop al flink veel lesstof extra aangeboden in de vorm van clinics.

Het opleidingsbedrijf heeft er inmiddels in overleg en samenwerking met de bouwsector 9 ontwikkeld. van Veilig en gezond werken, tot en met de BHV training inclusief reanimatie. In 2019 komen er vier spiksplinternieuwe clinics bij voor de leerlingen van Bouwmensen Twente in Almelo.

Het gaat om digitalisering, beter leren aanbrengen van keramiek voor tegelzetters, luchtdichtbouwen en logistiek en milieu.

Hectische fase

'De bouw maakt een heel hectische fase door. Er moet heel erg veel gebouwd en verbouwd worden en er zijn te weinig goed opgeleide vakkrachten. Daar komt nog eens bij dat in de bouw ook heel veel verandert. Er zijn nieuwe materialen, nieuw materieel, nieuwe voorschriften en eisen, nieuwe methoden. En die ontwikkelingen gaan razendsnel. Dan kun je als opleiding niet meer met het oude, vertrouwde lespakket volstaan. De leerlingen van nu moeten méér bagage meekrijgen, willen ze een waardevolle kracht zijn en blijven voor de bouwbedrijven in deze regio,' aldus Robert Herman die aangeeft dat de extra lesstof belangrijk is voor werkgevers én leerlingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden