Foto:

Almelose Sportverkiezingen 2018 komen er aan

ALMELO - Op vrijdag 25 januari houdt TC Tubantia samen met Sportbedrijf Almelo de jaarlijkse verkiezingen van de beste sporter, sportploeg, sportploeg met een beperking of sporttalent van Almelo in 2018. De genomineerden zijn inmiddels bekend.

Maar eerst is het publiek aan zet. Iedereen mag stemmen op zijn of haar eigen favoriet. De winnaar wordt voor de helft bepaald door de stemmen van het publiek en voor de andere helft voor de jury.

Sportman en sportvrouw

Voor de titel Sportman van het jaar zijn genomineerd: Daan Schouten (Duathlon), Pim Ronhaar (veldrijden en wielrennen) en Wim Kleiman (wielrennen). Bij de titel sportvrouw is het de keuze tussen Esther Huls (volleybal), Marijke Hammink (mennen) en Marieke van Egmond (turnen).

Sportploeg en sportploeg met beperking

De genomineerde sportploegen zijn Team Klaverblad TON Almelo (turnen), FAG Almelo (turnen) en AVW de Zwaluwen beloften (wielrennen). Dit zijn de G-teams van de Mixed Hockey Club, de zwemmers van de Veene en de badmintonners/bowlsspelers van de Klup.

Stimuleringsproject

Genomineerd voor deze prijs zijn: Pillow Games van Fun-Ie-Fit binnen de Klup. De Kangoeroeklub van CKV Achilles (korfbal) met een speciaal beweegaanbod voor kinderen van 3 t/m 5 jaar en AAV SISU met Running blind (hardlopen).

Sporttalenten

Astrid de Zeeuw (15) is al sinds haar zevende bezig met de turnsport. 'Vooral de vele variaties in oefeningen vind ik geweldig,' geeft Astrid aan. Ze turnt momenteel dertig uur per week en heeft afgelopen jaar de nodige aansprekende resultaten behaald.

Ook kickbokser Julian Slots is een groot sporter. Hij won vorig jaar al de titel sporttalent. Hij werd meerdere keren Europees kampioen en eind vorig jaar zelfs wereldkampioen in zijn sport. Hij traint dagelijks met veel plezier en hoopt de beste van de wereld te worden en minstens zo beroemd als een Rico Verhoeven.

Badminton

Jonathan Li (14) is een echt badmintontalent. Hij kreeg de sport met de paplepel ingegoten via zijn ouders, maar ook via zijn grote broer Sebastiaan. Afgelopen jaar won hij meerdere nationale als internationale prijzen. Hij werd o.a. Nederlands kampioen in de Dubbel. Alle sporttalenten bezoeken de 'lootschool' van het Noordik.

De winnaars worden bekend gemaakt op 25 januari in de IISPA. Iedereen is die avond van harte welkom. Dus kom jouw sportheld aanmoedigen!

Maar voor het zover is moet er gestemd worden. Dat kan via de link op de site van de Almelose sportverkiezingen 2018. Dit kan nog tot uiterlijk 23 januari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden