Voor het stadhuis werden door de kerstman en kerstvrouw lekkernijen uitgedeeld
Voor het stadhuis werden door de kerstman en kerstvrouw lekkernijen uitgedeeld (Foto: )

Topjaar voor Stichting

Marion Wesselink

'Ieder Kind een Sint'

ALMELO - 'Het was een uitmuntend jaar voor onze stichting, maar de keerzijde is dat we dus ook nog heel hard nodig blijken te zijn,' geeft Erik aan. Hij is een van de vijf bestuursleden van de Stichting 'Ieder Kind een Sint', die vier jaar geleden vanuit Vriezenveen is opgezet en vooral in Almelo opereert. Vanaf 17 november tot 25 december zijn ze vrijwel onafgebroken in touw geweest om zoveel mogelijk arme gezinnen te bezoeken en van een mooi cadeau en of chocoladeletter te voorzien.

Het afgelopen jaar kregen ze een prachtig bedrag van 1500 euro gesponsord vanuit de Dekamarkt en ook vanuit de landelijke zorgverzekering Univé werden ze beloond met 1500 euro. Dit bedrag werd vanuit de afdeling Univé in Vriezenveen uitgereikt. Ze prijkten ook op een fraaie foto waarop ze met kerstgroet de Eredivisie doorgingen en daarmee kreeg de kleine de stichting uit Vriezenveen extra landelijke bekendheid.

Bij het grote bedrijf Lansink uit Enschede prijkten ze op de voorpagina van hun blad. Door de zorgorganisatie Thuisgenoten zijn ze in de gelegenheid gesteld om als Sinterklaas met twee Pieten in vier grote zorgcentra in Haaksbergen, Wierden, Enschede en Vroomshoop te verschijnen. Vrijwel alle bewoners gingen met Sint en de Pieten op de foto.

Lekkernijen

'Heel mooi dat we dit gebaar konden en mochten maken,' vertelt Erik. 'Steeds meer mensen en organisaties hebben ons weten te vinden.' 'Ieder kind een Sint' mocht vele kinderen met een Sinterklaasbezoek vereren. Er werden ontelbaar veel chocoladeletters uitgedeeld. Er was nog dertig kilo aan pepernoten over. 'Hier hebben we kinderen van het AZC in Almelo heel blij mee gemaakt.' Dit jaar waren ze niet alleen Sint en Piet, ze verhuurden zich ook als kerstman en kerstvrouw en hebben ook nog voor het stadhuis in Almelo vele lekkernijen uitgedeeld.

Dromenvanger

Voor het komende jaar willen ze niet alleen met Sinterklaas en kerst mensen een extraatje bieden. Ze zijn bezig met een nieuwe tak op te zetten. Onder de noemer 'Dromenvanger', proberen ze zoveel mogelijk wensen van mensen te honoreren. 'We kunnen niet alles, maar ondertussen best veel,' vertelt Erik met gepaste trots. Via info@iederkindeensint kan men wensen insturen. Een commissie van zes mensen bekijkt de aanvraag en beslist of deze vervuld kan worden.

'Langs deze weg willen we iedereen nog eens extra bedanken die ons zoveel vertrouwen hebben geschonken en die ons op wat voor manier dan ook gesteund hebben in het afgelopen jaar', laat Erik namens de stichting 'Ieder Kind een Sint', weten. Ze hopen ook in de toekomst nog heel veel kinderen blij te maken, want de Sint hoort er voor ieder kind te zijn.

Meer berichten