Foto: Sjoerd Brinkers

Veertiende Winterloop in Schelfhorstpark

ALMELO - Traditiegetrouw staat de derde zondag in januari in het teken van de Winterloop in het Schelfhorstpark. Deze gezellige hardloopwedstrijd voor jong en oud wordt dit jaar voor de 14e keer gehouden op zondag 20 december en wordt georganiseerd de stichting Schelfhorstpark.

Afstanden

Er staan verschillende afstanden op het programma. De kinderloop is er voor alle kinderen tot 11 jaar. Zij starten als eerste om 11.00 uur. Daarna starten om 11.30 uur degenen die deelnemen aan de 6 kilometer. De 4 en 10 kilometer starten tegelijk om 12.30 uur. Voor alle afstanden geldt dat er nog tot een half uur voor aanvang ingeschreven kan worden. De voorinschrijving is inmiddels van start gegaan. Deze kan heel eenvoudig elektronisch via de site www.stichtingschelfhorstpark.nl gedaan worden en is natuurlijk ook ietsjes goedkoper dan wanneer men ter plekke inschrijft.

SISU nauw betrokken

Jaarlijks lopen er ongeveer 250 deelnemers mee en die komen niet alleen uit Almelo. Er zijn zelfs lopers uit Amsterdam, Amersfoort en Groningen. Ook vanuit Duitsland is er altijd wel deelname. De atletiekvereniging SISU is ook nauw betrokken bij de Winterloop. Zij zorgen onder andere voor de tijdregistratie van de deelnemers. Daarnaast is er een springkussen voor de kinderen, een gezellige skihut waar men snert, koffie en thee kan krijgen. 'Dit jaar hebben we voor het eerst een vrijwillige bijdrage ingesteld omdat anders de kosten niet voldoende gedekt worden,' laat Meta Meijer weten. Voor de kinderen is er voor de eerste drie winnaars een prachtige beker. Tijdens de loop is er onderweg gezellige muziek te horen. 'We hopen dit jaar op een lekker zonnetje en dan mag het rustig een heel klein beetje vriezen, dat maakt een dergelijke Winterloop extra aantrekkelijk,' geeft Meta aan. Zij is al jaren als bestuurslid verbonden aan de Stichting Schelfhorstpark. Samen met Bas Huisinga (voorzitter), Sjors Heuvels en Tiemme Dankers vormen zij het bestuur van de Winterloop. In het verleden werden door de Stichting jaarlijks wel vijf verschillende evenementen georganiseerd. Door allerlei oorzaken en vooral door terugloop aan financiële middelen wordt momenteel alleen de Winterloop gehouden. Maar wie weet komt daar in de toekomst weer in positieve zin verandering in. De organisatie is erg blij met hun gastheer, woon- en zorgcentrum Friso, dat elk jaar ruimtes beschikbaar stelt van waaruit de inschrijving plaats vindt en de tijdregistratie is te vinden. Ook kan men er altijd terecht voor vergaderruimte. Voor de bewoners van het zorgcomplex is het een mooie gelegenheid om het evenement te bezoeken. Ook is er de nodige ondersteuning van de lokale ondernemers waardoor dit supergezellige evenement doorgang kan vinden.

Meer berichten