Bethlehem Boulevard werd geopend door de stadssleutel aan Scrooge te geven
Bethlehem Boulevard werd geopend door de stadssleutel aan Scrooge te geven (Foto: Marion Wesselink)

Eerste editie Bethlehem Boulevard is geopend

ALMELO - Met het overhandigen van de stadssleutel door loco-burgemeester Jan Martin van Rees aan Scrooge werd het startsein gegeven van de eerste editie van Bethlehem Boulevard. Stadomroeper René Coupée gaf als eerste het woord aan Esther Hammink, die aangaf heel blij te zijn met het kunnen presenteren van de Scrooge voor het eerst met een Twents tintje. Ook twee spelers van Heracles waren bij de aftrap aanwezig; Jef Hardeveld en Robin Pröpper. Zij mochten een zakje geld proberen in de hoed van Scrooge te schoppen. Na twee keer lukte dat.

Vervolgens vertelde Gerard Cornelisse het een en ander omtrent het ontstaan van Bethlehem Boulevard en het feit dat door samenwerking van heel veel mensen dit mooie evenement gestalte heeft gekregen. Hij gaf daarbij een extra grote pluim aan Simon Wind die al vele maanden als vrijwilliger dagelijks aan het werk is voor Bethlehem Boulevard.

Vervolgens roemde hij de Almelose kunstenares Sibyl Heijnen die over de hele wereldberoemd is en die voor Almelo een prachtige, stijlvolle kerststal heeft gecreëerd. 'Deze is voor Almelo,' sprak ze en in haar toespraak legde ze uit hoe de stal gestalte moest krijgen zoals zij dat ziet; vader, moeder en een kind met een dak boven hun hoofd in de meeste elementaire zin en met de beesten die bij de stal samen komen. Bethlehem Boulevard is nu geopend tot 24 december. De voorstelling van Scrooge krijgt naast de geplande optredens ook twee extra voorstellingen. Zie voor alle laatste informatie: www.bethlehemboulevard.nl.

Meer berichten