Foto:

Bethlehem Boulevard krijgt gestalte

ALMELO - De laatste kersthuisjes zijn net verkocht, laat Martijn Viskaal weten en de repetities voor de grote Kerstvoorstelling Scrooge zijn in volle gang. Sibyl Heijnen legt de laatste hand aan haar bijzondere Kerststal en haar kudde beesten. Op donderdag 13 december start Bethlehem Boulevard die Almelo tot en met 24 december op de kaart zet.

Martijn Viskaal heeft namens de ondernemers heel veel energie gestoken in het 'bemand' krijgen van de twintig houten kersthuisjes die de sfeer van de Duitse kerstmarkten oproept. 'Nog voor de decembermaand begon, waren alle huisjes verzegd', geeft Martijn met gepaste trots aan.

Speciale munten

'In de verschillende huisjes willen we graag allerlei originele kerstgeschenken aanbieden. Artikelen die je graag aan je geliefde zou willen geven. Op de markt moet het mogelijk zijn om in korte tijd al je leuke kerstcadeautjes te kopen. Dat gaat ons lukken', geeft Martijn met een twinkeling in de ogen aan. Er zijn speciale munten verkrijgbaar à 1,25 waarmee men allerlei kleine maar ook grotere hebbedingetjes kan kopen. Hou je munten over dan mag je deze inleveren in donatieboxen die overal komen te staan. Deze worden dan besteed aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Er komt een huisje met weihnachtsstollen en kniepertjes door de gilde bakker. Een likeurhuisje waar men zelf van de gekochte spullen thuis een eigen likeur kan maken. Schoenmakerij Flink staat er met onder andere kerstpantoffels. De firma Huuskes zorgt voor kerstdelicatessen. De Gallery Brandstore en Giftshop staat er met Homemade producten en een Ya Ya homehuisje en nog veel meer.

Alles wordt gesitueerd van de tuin van de Sociëteit tot het Amaliaplein. Op donderdag en vrijdag is de markt geopend vanaf 15.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Op 24 december kan men ook vanaf 12.00 uur terecht. De vele voorstellingen die worden gehouden beginnen steeds op de openingsdagen één uur nadat de markt is geopend en duren op donderdag en vrijdag tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Het terrein is gratis toegankelijk.

Toekomst

Er komen verschillende tenten waar zich onder andere een goochelaar bevindt of een medium dat je toekomst voorspelt. Bijzonder is ook de verhalenherberg. Hier kan iedereen terecht voor een kopje koffie of thee. Bezoekers mogen hier hun kerstverhaal komen vertellen. Er is ook steeds een gastheer of gastvrouw aanwezig die of zelf een kerstverhaal vertelt of die een mooi verhaal optekent.

Info

Bethlehem Boulevard is ook Scrooge. Dit traditionele verhaal wordt in Almelo gebracht met een Twents tintje. Op 23, 24 en 25 december kan men hier voor in het Theater terecht. Voor meer informatie en voor kaartjes kijk op www.bethlehemboulevard.nl

Meer berichten