Traditioneel gezellig!
Traditioneel gezellig! (Foto: )

Doelenkerstmarkt, super gezellig!

ALMELO - Op zondag 16 december staat het Doelengebied weer in het teken van de kerstmarkt. Onder de naam Doelenkerstmarkt vindt er weer een geweldig groot spektakel plaats dat al vele jaren duizenden bezoekers trekt. Het Doelengebied bestaat uit de Oranjestraat, Molenstraat, Doelenstraat, deel van de Grotestraat Noord en ook enkele ondernemers aan de Ootmarsumsestraat.

Nieuwe enthousiaste ondernemers

Het afgelopen jaar hebben zich weer een aantal nieuwe enthousiaste ondernemers gevestigd in het Doelengebied. Een van deze enthousiaste nieuwelingen was Manon Daalmeijer. Zij nam samen met Marcel ter Beek en Annet Stuivenberg zitting in de PR-commissie van de Doelenkerstmarkt. Ze hebben heel wat uurtjes gebrainstormd om er weer een supergezellige markt van te maken. Daarnaast zijn er nog veel meer ondernemers, maar ook buurtbewoners, die ook de mouwen op stropen om allerlei leuke, gezellige, lekkere en originele activiteiten te organiseren.

Goede doelen

Tijdens de Doelenkerstmarkt zijn er ook verschillende stands die met de verkoop van producten geld inzamelen voor een goed doel zoals Kika en de Roparun. Kika (Kinderen Kankervrij) gaat een loterij houden en verkoopt chocoladezoenen. De Roparun wordt vertegenwoordigd door de Almeloopers. Zij zamelen geld in voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Hun slogan is al 11 jaar; 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Het is hun teamcaptain die handgemaakte heerlijke chocoladebonbons maakt.

Unieke standhouders

De Doelenkerstmarkt heeft in de loop der jaren in de wijde omgeving een naam opgebouwd. Ook bij vele standhouders is het bekend dat deze markt de 'place to be' is en ze komen daarom graag naar Almelo. Alle standhouders krijgen van de organisatie een kerstmuts uitgereikt. Er worden de meest uiteenlopende unieke kerstgerelateerde artikelen aangeboden. Vele door de winkeliers zelf versierde kerstbomen verhogen de sfeer. De bomen zijn gedoneerd door Almelo Promotie.

Inzamelingsactie voor Tactus

Alle winkeliers hebben op hun balie, kraam of toonbank een speciale collectepot of -bus staan waar geld in gedoneerd kan worden voor Tactus, de organisatie die verslavingszorg biedt. Met het geld wordt een kerstdiner aangeboden voor die mensen die daarvoor in aanmerking komen.

Samenwerking met Winters Almelo en Bethlehem Boulevard

Er is nauw overleg geweest tussen de verschillende activiteiten om te zorgen dat Almelo echt op de kaart wordt gezet en weer een echt regiofunctie krijgt. Bethlehem Boulevard geeft muntjes à 1,25 euro uit. Deze munten kunnen overal in de binnenstad besteed worden. Dus ook op bijna alle kramen en in de winkels van de Doelenkerstmarkt. Er is een actie opgezet op facebook voor een gratis kraam. Zo staat er op 16 december ook een grote Foodtruck voor de deur van de Galerie Brandstore aan het Waagplein. Er worden verschillende lekkere soepen gratis aangeboden aan alle klanten die een bezoek komen brengen wanneer ze onderweg zijn naar Bethlehem Boulevard of juist naar de Doelenkerstmarkt gaan. Kortom, 16 december wordt een geweldig festijn voor Almelo en de Doelenkerstmarkt maakt daar weer traditioneel deel van uit.

Meer berichten