LAVALU: 'Met het nieuwe album ben ik nóg dichter bij mezelf gekomen'
LAVALU: 'Met het nieuwe album ben ik nóg dichter bij mezelf gekomen' (Foto: )

LAVALU verrast met Solitary High, win kaarten

ALMELO – Jarenlang toerde zij met haar band langs honderden popzalen, festivals en theaters, waaronder Noorderslag en Montreux Jazz. Ook schreef ze alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat na twee uitverkochte seizoenen volgende zomer een maand lang in Carré staat. We hebben het over LAVALU. Op donderdag 13 december staat ze in Theater Hof 88 met haar voorstelling 'Solitary High' Aanvang: 20.15 uur.

'Toen ik net drie was stond ik met de handen omhoog voor het klavier van de piano,' vertelt LAVALU. 'Op het moment dat ik erbij kon, een klein jaar later, mocht ik op pianoles.' Twintig jaar lang studeerde ze op de klassiekers van Bach, Beethoven en Debussy. Tijdens haar tienerjaren ontdekte ze popartiesten als Fiona Apple en Björk. Hun muziek inspireerde haar om zelf nummers te gaan schrijven.

Ladies of the Lowlands

In 2008 betekende de EP Now voor LAVALU en haar band de grote doorbraak. Successen volgden elkaar in hoog tempo op. Die periode begon zij ook met het componeren van muziek voor theaterstukken, waaronder Rumplestiltskin van Stella Den Haag, dat in 2012 draaide op Broadway. Na haar reis door de uiteenlopende muziekgenres keerde LAVALU terug naar haar liefde voor eerlijke muziek, recht uit het hart. Producer Stefan Schmid (Zuco 103) daagde haar vijf jaar geleden uit om meer dan ooit haar ziel bloot te leggen en haar nummers puur en simpel te maken. Het resultaat was het tweede studioalbum Fighting Wildfires. Hiermee werd LAVALU onderdeel van het collectief Ladies of the Lowlands, waarmee ze te gast was in DWDD en voor een uitverkochte Kleine Komedie stond.

Winterreise

Ondanks de successen en het plezier waarmee ze optrad, bleef er altijd iets knagen. De liefde voor klassiek was groot en sterk. Geïnspireerd door onder meer de Winterreise van Schubert ging zij op onderzoek. Hoe klinkt zo'n liederencyclus als deze in de huidige tijd zou worden geschreven? 'Een jaar lang heb ik mezelf opgesloten. Ik heb vooral de bewegingen en het ritme van componisten als Debussy, Satie en Schubert bestudeerd. Van daaruit ben ik zelf gaan schrijven. Met het nieuwe album ben ik nóg dichter bij mezelf gekomen.'

Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.

Win gratis kaarten

Het Almelo's Weekblad mag in samenwerking met Hof 88 3x 2 vrijkaarten verloten onder de lezers van het Almelo's Weekblad.

Kans maken? Stuur hiervoor uiterlijk maandag 10 december een mail naar redactie@almeloosweekblad.nl o.v.v. LAVALU. Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Meer berichten