Foto:

Terug naar de natuur met Bushcraft

ALMELO - In het dagelijks leven houden we ons bezig met school, werk, sport, tv en meer. We staan zelden stil bij hoe normaal alles is, van boodschappen doen tot het aansteken van het vuur met een lucifer of aansteker. Alles is vanzelfsprekend. Op zaterdag 17 november krijg je de kans om daar even afscheid van te nemen en kan je genieten van de natuur en alles er omheen. Groene Loper Almelo organiseert samen met Tikaani Outdoor en Erve Wateregge een onvergetelijke dag voor jong en oud.

Bushcraft: het is een steeds vaker voorkomend fenomeen. Het lijkt iets voor ervaren kampeerders en buitenmensen, maar deze bushcraft is voor iedereen geschikt. Zowel voor vader, zoon en/of dochter als voor moeder, zoon en/of dochter. Maar ook voor een fitte opa of oma met kleinkind. Samen gaan jullie weer even terug de natuur in. Tijdens deze minicursus Bushcraft leer je onder begeleiding van de doorgewinterde Bushcrafter Mike Holkamp, van Tikaani Outdoor, vuur maken zonder lucifers en boven een vuurtje je eigen eten te bereiden. Door deze minicursus zul je meer begrijpen, meer zien en vooral verzot worden op de natuur en het echte 'outdoor' leven!

Samen met Tikaani Outdoor gaat men ervoor zorgen dat je klaar bent om zelf van de gebaande paden af te wijken en in de toekomst je eigen (micro) avonturen te maken en beleven. Je zintuigen worden die dag geprikkeld, doordat ze je het bos laten zien door de 'ogen van de wolf'. Dit is voor twee personen inclusief een firesteel, een goed mes voor de ouder en een goed en vooral veilig mes voor het kind. Ook inbegrepen zijn eten en drinken, een stoere pet en een geweldige ervaring om mee naar huis te nemen! De Bushcraft wordt gehouden aan de Bolkshoeksweg 1. Om 10.00 uur ontvangst op Erve Wateregge en aanvang van het programma, 16.00 uur einde.

Aanmelden is vereist en kan via info@deproeftuinen.nl De middelen die nodig zijn tijdens de minicursus Bushcraft worden op deze dag ter beschikking gesteld door The Vriezz trading.

Meer berichten