Foto:

Kinderen de baas bij Heracles Almelo

ALMELO - Voor één dag verantwoordelijk zijn voor het materiaal van de spelers van PEC Zwolle of een baan als e-Sport coördinator bij Heracles Almelo. Op World Children's Day, 20 november, worden deze droombanen (en talloze meer) vervuld door kinderen.

Tientallen bedrijven en organisaties door heel Nederland werken mee aan de actie 'Als een baas' van UNICEF Nederland.

De baas

Op de speciale vacaturewebsite www.unicef.nl/alseenbaas staan alle droombanen vermeld. Kinderen kunnen zich nu aanmelden (leeftijd van 10 tot 18 jaar) voor één van de vele vacatures. Voor één keer zijn de kinderen de baas! Wat zouden zij doen als ze het voor het zeggen hebben?

Unieke positie

'Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children's Day (de dag van de Rechten van het Kind). Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over,' zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat.

'Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal. Door ze een dag de baas te laten zijn als bijvoorbeeld trainer, directeur of persvoorlichter binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van World Children's Day,' aldus Eredivisiedirecteur Jacco Swart.

'Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker z'n voordeel mee gaat doen.'

Geweldige vacatures

Alle vacatures staan op de website met daarbij een omschrijving van de job, de taken voor de nieuwe werknemer en aan welke eisen de sollicitant moet voldoen.

Een greep uit de droombanen op 20 november: Een dagje de baas zijn van het tv-programma Zapplive: de redactievergadering leiden en plannen maken voor de volgende uitzending, presenteren van het lunchjournaal van Studio Sport, directeur bij voetbalstadion de Arena, of strategisch adviseur op de afdeling Pers en Media bij Ajax, producer bij het programma van Wietze van Radio 538, personal club assistent bij voetbalclub Heerenveen, meehelpen als e-sportsmanager bij voetbalclub Heracles Almelo, adviseren op de set van Goede Tijden Slechte Tijden over alle outfits die de acteurs dragen tijdens de opnames van GTST; of met de inrichting van de ruimtes waar de opnames zijn, hoofdtrainer bij ADO Den Haag: samen met trainer Fons Groenendijk een training geven aan de selectie, social media chef bij de Eredivisie.

En er zijn natuurlijk nog veel meer leuke baantjes! Zie voor de laatste stand van zaken de vacaturewebsite www.unicef.nl/alseenbaas

Meer berichten