Foto:

Sint en Piet zijn weer in aantocht

ALMELO - Nog een paar nachtjes slapen en dan komt de lieve goede Sint op 17 november weer naar Almelo. Liefst 140 zwarte pieten zullen hem vergezellen. Onder de Pieten is dit jaar een glutenvrije Piet die er voor zorgt dat kinderen die een glutenallergie hebben ook kunnen genieten van de pepernoten. Deze kinderen geven dit aan door een speciaal logo te dragen. Almelo Events heeft ook dit jaar alles uit de kast getrokken om er een heel mooi feest van te maken.

Om 12.00 uur zijn de twee Pieten Snip en Snap al in de haven om te zingen en te springen en te vertellen over de staf van Sinterklaas die vorig jaar bij het vertrek van de Sint is zoek geraakt. De staf moet nog steeds ergens in het water liggen. Sinterklaas zelf weet nog van niets. Hij komt om 12.30 uur aan in de haven van Almelo ter hoogte van het Gerechtsgebouw.

Burgemeester Arjen Gerritsen ontvangt Sint. Via de zogenaamde Sinterklaaskrant zijn alle basisschoolkinderen op de hoogte gebracht hoe dit jaar het programma rond Sinterklaas verloopt. Vanuit de haven loopt de Sint naar zijn paard Amerigo, onderweg zal hij nog wel een aantal kinderen een hand geven. Eenmaal op zijn paard wordt hij onder begeleiding van een Pietenband en de Koninklijke Almelose Harmonie (KAH) over de weekmarkt begeleid naar de Koornmarkt.

Koornmarkt

Op de Koornmarkt is daar dan al een feest aan de gang. Sint zal daar rond 14.30 uur arriveren en daar plaats nemen in zijn geheel vernieuwde zetel op het spiksplinternieuwe podium. Daar zal waarschijnlijk ook het probleem van de staf opgehelderd worden.

Sinterklaas gaat vervolgens naar het Sinterklaashuis dat op 16.15 uur officieel wordt geopend en later die middag brengt hij ook nog een bezoek aan de kinderafdeling van het ZGT in Almelo. In de week erna volgt nog een bezoek aan de Woonboulevard en Eugeria.

Sinterklaashuis

Het Sinterklaashuis (Grotestraat 108) is tot 6 december de overnachtingsplek voor de Sint en zijn gevolg. Kinderen kunnen hem daar op de volgende dagen opzoeken: Woensdag 21 november van 14.00 uur tot 16.00 uur, zaterdag 24 november van 12.00 uur tot 17.00 uur, zondag 25 november van 13.00 uur tot 16.00 uur, woensdag 28 november van 14.00 uur tot 16.00 uur. Zaterdag 1 december van 12.00 uur tot 17.00 uur en zondag 2 december van 13.00 uur tot 16.00 uur. Ze mogen op die momenten met de Sint en of Piet op de foto, iets leuks knutselen en natuurlijk zijn er pepernoten.

TV-ploeg

Een TV-ploeg uit Hamburg zal de gehele intocht van Sinterklaas filmen om het later op de Duitse zender Arte uit te zenden. Natuurlijk is ook Aavisie, de Almelose omroep van de partij om alles vast te leggen. Kom dus allemaal gezellig naar de intocht!

Meer berichten