Binnenkort kan iedereen die Almelo binnenkomt middels een aanduidingsbord zien dat er aan de achterzijde een stadsplattegrond is aangebracht
Binnenkort kan iedereen die Almelo binnenkomt middels een aanduidingsbord zien dat er aan de achterzijde een stadsplattegrond is aangebracht (Foto: )

Stadsplattegronden krijgen een aanduiding

ALMELO - Wanneer weggebruikers vanuit Wierden, Tubbergen of Vriezenveen de stad Almelo binnen komen staat er een reclamebord. Dit bord blijkt aan de achterzijde te zijn voorzien van een stadsplattegrond. Het is voor het verkeer niet duidelijk en vooral niet voor mensen die niet ter plaatse bekend zijn dat zich hier een stadsplattegrond bevindt. Al ruim anderhalf jaar geleden werd dit bij de gemeente aangekaart. Natuurlijk is het belang van stadsplattegronden door de navigatiesystemen sterk verminderd. Maar de plattegronden zijn er nog wel en wat is dan hun functie als ze niet aangeduid zijn?

Communicatieadviseur van de gemeente Almelo, de heer Gerard Schopman, bracht dit bij de desbetreffende ambtenaar onder de aandacht. Hij kon afgelopen week mededelen dat de gemeente nog voor het eind van het jaar of anders begin 2019 aanduidingsborden in de vorm van een grote i gaat plaatsen, zodat iedereen kan weten dat er zich aan de achterzijde een stadsplattegrond bevindt. Ook worden de stadplattegronden die verouderd zijn, vernieuwd. Hopelijk kunnen de stadsplattegronden, ondanks alle navigatiesystemen, toch waar nodig op deze manier vaker voor mensen die een bezoek aan Almelo brengen, een helpende hand bieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden