Dikkie Dik en ik is een prachtig festival voor peuters en kleuters, kom een kijkje nemen!
Dikkie Dik en ik is een prachtig festival voor peuters en kleuters, kom een kijkje nemen! (Foto: Willem Schalekamp)

Peuter en Kleuterfestival in Hof 88

ALMELO - Zondag 11 november is Hof 88 helemaal ingericht op de jongste bezoekers. Onder de titel Dikkie Dik en ik wordt het voor alle peuters en kleuters een groot feest in Hof 88. Het speciale Peuter- en Kleuterfestival staat vele jaren op het programma. Deze keer is het een theatervoorstelling waarin de grote oranje kater Dikkie Dik in de hoofdrol staat. Vanaf 's morgens 9.15 uur staan er drie voorstellingen op het programma.

'Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken. Of juist druk over de toetsen van de piano rent en hop, in de gordijnen springt, om daarna je nagels eens flink te scherpen aan de leuning van de bank…..' In de theatervoorstelling 'Dikkie Dik & Ik' mag het allemaal. Want het is feest! De oranje kater is jarig. Dat wordt gevierd met een theaterervaring die al begint zodra je over de drempel van het theater stapt. Doe je mee? Op moment dat je het theater binnen komt ben je in de wereld van een kat. Alles wordt gezien vanuit het perspectief van een kat. Overal worden slaapplekken gerealiseerd. Het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden, in de gordijnen mag je rustig hangen. In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte.

Twee acteurs van de stichting Twee-ater, brengen met fysiek spel, veel slapstick en een gezonde dosis humor samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid en kruipen in de huid van de beroemde oranje kat. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie? En waar is de echte Dikkie Dik? Overal zie je de originele Dikkie Dik-tekeningen die zijn gemaakt door Jet Boeke.

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek en Kaliber Kunstenschool. De eerste peutervoorstelling begint om 9.15 en deze duurt ongeveer 30 tot 40 minuten en is vooral afhankelijk van de interactie met de kleintjes. Daarna is er een workshop waar de peuters naar hartenlust mogen dansen, kleuren, knutselen en vooral lekker spelen. Om 11.30 uur gaat de tweede peutervoorstelling van start, met weer een mooie theater act en een workshop. Om 13.45 uur start er een voorstelling voor kinderen van 4 tot ongeveer 7 jaar. De inloop is om 12.30 uur. Ook hier staat Dikkie Dik centraal, maar alles wordt toegespitst op de kleuters. Het belooft een prachtig festival te worden voor de jongste theaterbezoekers. Kaartjes kunnen geregeld worden via de site of de mail of aan de kassa van Hof 88, www.hof88.nl

Meer berichten