Margriet Eshuijs samen met haar hond Lola
Margriet Eshuijs samen met haar hond Lola (Foto: Boy Eshuijs)

Margriet Eshuis met soloconcert Journey

ALMELO - 'Drie jaar geleden heb ik een nieuwe weg gevonden, door het stramien van elk jaar een tour af te dwingen te doorbreken. Ik vond weer tijd zelf te gaan studeren op mijn instrumenten en mij de moderne loopingtechnieken eigen te maken en ik ben het soloconcert Journey gaan maken. Het decor bestaat uit fotocollages die ik zelf heb gemaakt en het is een wonderlijke mengelmoes van liedjes geworden die ik zing, allemaal met hun eigen klank arrangement en eigen verhaal. Ik treed alleen nog maar op podia op die ik leuk vind en die ik de moeite waard vind om te bezoeken. Hof 88 hoort daar zeker bij. Vandaar dat ik afreis naar Almelo. Ben gek op de mensen (Joris en Dennis) die daar de scepter zwaaien en ook op de historie van het leuke theater. Ik kom er al jaren en ken Corrie en Pieter nog.'

Margriet Eshuijs zingt en vertelt over de liedjes die zich aandienden tijdens haar reis, de 'Journey' die zij maakt met haar hond Lola. De jazzy vrolijkheid van 'Can't stop the feeling' van Justin Timberlake en de melancholie in 'Over the Rainbow' van Judy Garland verstrengelt met die buitengewoon mooie liedjes die singer songwriter Maarten Peters voor haar schreef zoals 'God is asleep' en het lied 'Vergeef me lief' naar het gedicht van verzetsvrouw Truus Menger geven het programma een zeer persoonlijke sfeer. Margriet laat de schoonheid van wat ze onderweg fotografeert zien in beeldcollages als decor. Een eigenzinnig programma over de buigzaamheid van mensen, over liefdevolle herinneringen en nieuw gevonden geluk. Maar ook over ongebreidelde lol met een Labrador.

Margriet Eshuijs staat al 45 jaar op het podium als zangeres en instrumentalist. Haar grootste hits staan steevast in de top 2000. Ze kreeg alle prijzen die er zijn zoals 3 Edisons en de Gouden Harp. Ze deelt ook haar kennis als zangdocent op conservatoria, met haar PopUpkoor, in haar privé lespraktijk Ze is geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de popmuziek.

Margriet Eshuijs zingt en begeleidt zichzelf op alle instrumenten zoals piano, gitaar, octaafgitaar, elektrische gitaar, accordeon en arrangeert live op het podium haar muziek met eigentijdse looping technieken.

De toekomst werd langzaam onzichtbaar, maar de wereld liet zich zien in kleur, liet zich horen in muziek en ineens was er die andere weg, was er 'Journey' en kwamen er nieuwe songs op het pad en kregen de oude een hele andere klank en kleur.

Donderdag 8 november, Theater Hof 88, www.hof88.nl Aanvang 20.15 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden