Foto:

Een mooie waardevolle 'Dank Zij Jou' avond

ALMELO - Onlangs waren ongeveer 150 betrokkenen, die op de een of andere manier de Roparun en de Almeloopers een warm hart toe dragen waren naar de lounge van Heracles gekomen. Het werd een groot 'bedankfeest', met drankjes en verschillende lekkere hapjes, beschikbaar gesteld door sponsoren. Voorzitter van de Almeloopers, Corine Steggink, bedankte iedereen die de afgelopen jaren heeft bijgedragen tot het grote succes van de Almeloopers waardoor er weer meer geld is binnen gekomen voor de Roparun. De organisatie die zich middels een groots hardloopevenement van Hamburg of Parijs naar Rotterdam al 27 jaar inzet voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker. Er werden verschillende mensen in het zonnetje gezet. Ben Kamphuis, de teamcaptain van de afgelopen jaren doet een stapje terug. Hij blijft zeker betrokken bij de Roparun maar heeft het stokje van teamcaptain overgedragen aan Philip Dhert en Gerwin Peper die beiden ook al vele jaren nauw betrokken zijn bij de Almeloopers en de Roparun. Maar op de Dank Zij Jou avond is het Ben Kamphuis die nog een keer als teamcaptain van zich doet spreken. Natuurlijk werd er tijdens de Dank Zij Jou avond ruim aandacht besteed aan het nieuwe Alma Inloopershuis dat onlangs geopend is en dat zijn bestaansrecht onder andere ontleent aan de geldelijk steun van de Almeloopers. Nel Nienhuis van het bestuur en Maike ten Duis gaven aan waarom een dergelijk project van grote meerwaarde is. Er wordt alles aan gedaan om te zorgen dat het een echt duurzaam Alma Inloopershuis gaat worden, ook voor de toekomst.

Mirjam Spitholt gaf na de pauze een bijzondere lezing over gelukskunde die door iedereen werd gewaardeerd. Ze is een ware spraakwaterval die de ene quote na de andere weet te lanceren. Na afloop was er de gelegenheid een boek van haar te kopen. Ook zij vroeg voor haar lezing geen vergoeding, maar was natuurlijk na afloop wel blij met de waarderende woorden. Er werden meerdere filmpjes getoond, een daarvan is gemaakt door Victor Velt die al meerdere jaren van achter op de motor de Roparun en dan natuurlijk van de Almeloopers vast legt. De film van Ronald Voort met heel indringende beelden en het lied met de tekst 'We zullen door gaan' van Ramses Shaffy gaf heel mooi de sfeer van de avond weer en ook het doel waar de Roparun en de Almeloopers voor staan.

Almelo wordt in 2019 de doorkomst stad van de halve Roparun, een heel mooi initiatief dat hopelijk nog meer mensen betrekt bij het hele gebeuren en daarmee nog weer een extra financiële injectie betekent. Wethouder Arjen Maathuis en oud-wethouder Irene ten Seldam hebben al toegezegd om als loper en fietser hier aan te zullen bijdragen.

Meer berichten