Foto:

Odd Fellows houden open avond

ALMELO - De Odd Fellows aan de Jan Steenstraat 39a houden op dinsdag 6 november een open avond van 19.30 uur tot 22.00 uur. Iedere belangstellende die graag met anderen over de meest uiteenlopende onderwerpen van gedachten wil wisselen is van harte welkom.

Hedendaagse thema's

'Onze loge zit vol met symboliek en tradities, deze kunnen heel waardevol zijn, maar we willen daarnaast de actualiteit niet uit het oog verliezen en richten ons meer en meer op hedendaagse thema's en hopen daardoor meer jongeren warm te kunnen maken voor onze mooie groep,' aldus Jan Wanschers die momenteel voorzitter is van de Odd Fellows.

Vroeger

De Odd Fellows zijn al meer dan 200 jaar over de hele wereld actief. Ze zijn ontstaan vanuit de vroegere gildes.

Voor de groepen die niet onder de gangbare gildes hoorden werd destijds de Odd Fellows opgericht.

Vrouwen

De groep Odd Fellows bestaat momenteel uit veertien mannen. Er zijn ontwikkelingen gaande om ook vrouwen bij de groep te betrekken. In Enschede is een vrouwelijke tak actief en meestal vindt er jaarlijks een soort van uitwisseling met Almelo plaats.

Men kent verschillende ruimtes en binnen de ruimte van de zeven stenen wordt een soort van zitting gehouden. Dit kan over de meest uiteenlopende thema's zijn.

Waarheid

Daarna wordt er muziek geluisterd en vervolgens is er een soort nazit. Belangrijke begrippen zijn vriendschap, liefde liefdadigheid en waarheid.

Nieuwe wegen

'Ik ben zelf veertig jaar in het onderwijs actief geweest en ik vind het fijn om te ervaren dat er in meerdere sectoren van de samenleving op een andere manier tegen het leven aangekeken wordt, dat opent voor mij nieuwe wegen,' vertelt Wanschers.

Meer berichten