Foto:

Joris Kemps, directeur Theater Hof 88

Door: Marion Wesselink

30-jarig jubileum groots gevierd

ALMELO - Hij woont er nog net niet, maar is verder zo vaak in Hof 88 te vinden dat in zijn kantoor ook een plekje voor zijn hond is gemaakt. Theater Hof 88 viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Tien jaar geleden maakte Joris Kemps zijn opwachting, eerst alleen als programmeur en twee jaar later werd hij ook directeur. De nu 43-jarige Kemps heeft met zijn team van Hof 88 een theater gemaakt dat vrijwel dagelijks in gebruik is op vele fronten en dat groots is door klein te blijven.

Joris Kemps is geboren in het Brabantse land, maar woont al sinds 1994 in Twente. Hij studeerde bestuurskunde en heeft voor de gemeente Almelo als beleidsadviseur en projectleider gewerkt. Hij heeft altijd affiniteit gehad met theater en muziek. Hij heeft ervaring als acteur en zanger en speelde trombone in verschillende symfonieorkesten.

Flinke klus

Bij toeval kwam hij in contact met Hof 88. Toen zijn voorganger vrij plotseling vertrok, werd hij getipt via een interne vacature. Hij was 33 jaar toen hij midden in het seizoen als programmeur aan de slag mocht. Het was een sprong in het diepe, maar hij heeft er absoluut geen spijt van dat hij de sprong gewaagd heeft. Joris vergeet nooit meer het programmaboekje van 2009/2010 dat onder zijn leiding tot stand kwam. 'Een flinke klus, maar het is ons wel gelukt.'

Flinke groei

Theater Hof 88 heeft de afgelopen tien jaar een flinke groei doorgemaakt. Van 35 voorstellingen is men uit gegroeid naar 100 voorstellingen. Er zijn een groot aantal verenigingen die gebruik maken van Hof 88 en vaste gebruikers zijn het Filmhuis, de Kunsthal en de Stichting Kamermuziek Almelo.

De Podiumacademie van het ROC van Twente is vier dagen per week aanwezig en maakt veelal gebruik van de Kapelzaal. Kortom Hof 88 staat duidelijk op de kaart. Joris maakt wekelijks magische momenten mee: 'Voor mij is iedere voorstelling een feestje.'

Locatietheaterfestival

Dat hij de zestigste verjaardag van Herman Finkers mocht voorbereiden in Hof 88 vindt hij nog steeds heel bijzonder. Compleet met prachtig stoplicht. De ontroering bij Herman dat de theaterzaal nu Herman Finkers Zaal heet, is een mooi moment geweest.

Wat de toekomst betreft zit Joris Kemps vol met prachtige ideeën; zo staat er een locatietheaterfestival onder de naam 'Naoberfest' op het programma, waarbij ook de omliggende plaatsen zoals Albergen en Tubbergen worden betrokken. 'Het is nog niet allemaal rond maar dat het op 29 en 30 juni plaats gaat vinden staat wel vast.'

Mok

Artiesten die optreden in Hof 88 krijgen tegenwoordig geen bos bloemen, maar een speciale mok met een spreuk van Herman Finkers erop: 'Ik heb er zin in vanavond, maar eerst nog even optreden.' En Joris Kemps is steevast bij alle voorstellingen van de partij!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden