Er werd veel gebruik gemaakt van de pedicures die de voeten kwamen verwennen
Er werd veel gebruik gemaakt van de pedicures die de voeten kwamen verwennen (Foto: )

Humanidag is heerlijke verwendag

ALMELO - 'Wij weten door ons netwerk welke mensen we moeten benaderen en kennen de gasten die naar de Humanidag komen bijna allemaal,' vertelt Joke Benjamins. Ze is teamleider binnen Humanitas onder dak. Onlangs werd er weer een Humanidag gehouden. De mensen die daarvoor in aanmerking kwamen waren massaal aanwezig in de Adastraat waar ze heerlijk mochten genieten.

Het zijn de mensen van de straat, mensen die gebruik maken van Tactus, bewoners van het 24-uurs pand en hotelmensen van Humanitas onder dak. De talentontwikkelaars via het dagloonproject. In totaal gaat het om ongeveer zestig mensen die voor deze dag in aanmerking komen. 'En ze waren er bijna allemaal vertelt Joke met gepaste trots.

Ezra Foundation

De Humanidag begon om 10.00 uur, maar de eerste bezoekers stonden om 9.30 uur al voor de deur. Ze verheugen zich er al maanden van te voren op en genieten met volle teugen van deze verwendag. Pedicures van opleidingsinstituut Pediroda verzorgenden pedicurebehandelingen. Ook een voetenbadje, of een gesprek met spiritueel coach Gaby behoorde tot de mogelijkheden. Er was een groot rek met kleding voor hem en haar en ook voor kinderen van Ezra Foundation. 'Er was een bezoeker die zich een mooi passend colbertje had aangemeten en hij voelde zich de koning te rijk,' aldus Joke Benjamins. 'Het was heel hele organisatie om overal mensen bereid te vinden om ons belangeloos te helpen op deze Humanidag, maar als je vervolgens zoveel tevreden mensen ziet is het dat allemaal dubbel en dwars waard', laat Renette weten die de Humanidag samen met acht collega's heeft georganiseerd.

Sponsoren
Er kon gekozen worden voor een knip- en wasbeurt door de twee herenkappers, Ruben en Ruben. Jolanda verzorgde de kapsels van de dames. Masseuse Ina verzorgde massages. Daarnaast waren er heerlijke hapjes gemaakt door onder andere Hanna het COA (asielzoekerscentrum). Er was een mogelijkheid om deel te nemen aan een lunchbuffet dat was geregeld door Willem de Vierde. De bedankbloemetjes voor de vrijwilligers waren gesponsord door Alex Bloemkado uit Almelo. 'Dat een kleine buurtondernemer, de dagwinkel John Brughuis uit Harbrinkhoek, ons heerlijke taart bij de koffie leverde, vonden we echt heel mooi,' laat Renette weten. 'Voor zulke spontane acties en giften hebben we heel veel respect.'

De dag verliep geweldig en in het voorjaar staat er weer een Humanidag op het programma. Al jaren wordt zowel in het voorjaar als najaar een Humanidag gehouden. Op 16 december wordt er een kerstdiner aangeboden, dat voor een groot deel gesponsord wordt door de Bolk transport. Ook dit belooft een mooi feest te worden. 'Zonder al die sponsoren zouden deze evenementen geen doorgang kunnen vinden. We zijn ze dan ook heel dankbaar,' aldus Renette.

437 w / 2716 t + foto

Meer berichten