Foto:

Breigroep 'De 7 bosjes' is vijf jaar jong

ALMELO - Tot haar 72e jaar heeft Bep Verhoef gewerkt. Ze gaf de laatste jaren o.a. AED-lessen en deed dat met heel veel plezier. Toen ze stopte ging ze niet stil zitten. Handwerken in vele verschillende vormen deed ze al heel veel. Ze werd gevraagd om te helpen bloemschikken bij de RIBW. Maar liever koos ze voor een handwerkgroep. Ze besloot de breigroep 'De 7 bosjes' op te richten.

Ze is er mee gestart in de inloop van het 'Grote huis' aan de Karekiet. Inmiddels kreeg Bep voor de tweede keer een nieuwe schouder. Dit alles weerhield haar er niet van om te breien en andere vormen van handwerken te doen.

'Veel blijven bewegen, vertelde de fysiotherapeut,' aldus Bep die dat dan ook doet. Elke week gaat ze naar de therapie om allerlei specifieke oefeningen te doen. Ze is inmiddels 78 jaar, maar redt zich prima met haar nieuwe schouders.

Supergezellig

Via fysiotherapeut van Ravensburg kwam Bep aan een nieuwe mooie ruimte. Ze mag al enkele jaren tot grote tevredenheid van iedereen in de kantine van de fysiopraktijk haar breigroep houden. Ze neemt alles zelf mee, zelfs de koffie. Het hele jaar door komt de groep van ongeveer 10 tot 12 vrouwen bij elkaar om samen te handwerken.

Het is altijd supergezellig en er wordt van alles gebreid en gehaakt. Je bent niet specifiek lid. Iedereen kan wekelijks voor 1 euro komen en meedoen. De koffie en het koekje zijn inbegrepen. In de loop der jaren is er veel gebreid en gehaakt voor het goede doel. Tegenwoordig doet men dat nog steeds, maar er wordt alleen spullen weggegeven en niet meer specifiek verkocht.

Spaghettigaren

Natuurlijk mag men ook voor zichzelf handwerken. Er worden truien, sokken en nog veel meer gemaakt. Ook worden er op speciale stramiens huisjes en dergelijke geborduurd die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor tissues.

Van een soort spaghettigaren worden fraaie tassen gemaakt. Kortom, teveel om op te noemen. Zelfs speciale hoezen voor bloempotten worden gemaakt. Aan originele ideeën is er geen gebrek.

Heerlijke taart

Om het vijfjarig bestaan extra glans te geven was wijkwethouder Eugène van Mierlo uitgenodigd. Het werd een gezellig feest. De fysiotherapeut had spontaan voor een heerlijke taart gezorgd. De breigroep 'De 7 bosjes' blijft gezellig doorgaan met handwerken.

Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur, ook in vakantieperiodes, kan men terecht bij de fysiotherapiepraktijk van de heer van Ravensburg.

Info

Voor meer informatie kan men bellen of mailen naar Bep Verhoef, 06-50481941 of 0546-817142 of meer naar bepverhoef@caiway.nl

Meer berichten