Het evenement is geschikt voor jong en oud, de meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar en ouder én het evenement is gratis toegankelijk!
Het evenement is geschikt voor jong en oud, de meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar en ouder én het evenement is gratis toegankelijk! (Foto: )

Ontdek Hightech Almelo

ALMELO - Knallende presentaties waarbij je getrakteerd wordt op het leukste van de wetenschap? Ervaren hoe het is als piloot in een Flightsimulator? Ontdekken hoe een vliegtuigje kan vliegen met infrarood licht? Twaalf vooraanstaande, Almelose hightech bedrijven bundelen een maand lang de krachten om jeugd in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar laat men zien dat hightech Almelo met technologische innovaties de wereld duurzamer en het leven aangenamer maakt.

Almelo is rijk aan bedrijven die met hun technologische kennis internationaal hoge ogen gooien. Ze leveren ingenieuze oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld in tal van sectoren. Van basisschool tot universiteit: met 8 events slaan ze niemand over. In samenwerking met de Week van de Techniek biedt men de basisschoolleerlingen een uniek en interactief techniek event. Het VMBO en het MBO kan kennis maken met hightech door middel van loxboxen. Havo/VWO leerlingen gaan aan de slag met een studentenquiz en de studenten van het HBO en de Universiteit daagt men uit tijdens een pubquiz waarbij ze strijden tegen teams van de hightech bedrijven.

Op vrijdag 9 november vindt het grootste Ontdek Hightech Almelo event plaatst, hét evenement dat de volgende generatie technici in Almelo in beweging brengt. Er is van alles te beleven en je kunt ook zelf aan de slag tussen 16.00 en 21.30 uur in de IISPA.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden