Foto:

Verspillingstips van Almelose chefkok in Het Groene Oosten

ALMELO – In de eerste drie afleveringen van Het Groene Oosten geeft chefkok Eric van Veluwen tips om verspilling van voedsel tegen te gaan. Zo laat hij presentator Andre van der Zee in aflevering 1 zijn eigen granola ontbijtmix maken, in aflevering 2 maken ze cider van verrotte appels uit eigen tuin en in aflevering drie wordt er ketchup gemaakt van oude tomaten en paprika's. En dat is allemaal verrot lekker.

De opnames waren bij Eric van Veluwen thuis: 'We willen de kijkers laten zien dat je van verrotte producten nog iets lekkers kan maken. Er wordt veel te veel voedsel weggegooid, dat is slecht voor het milieu en je portemonnee. Deze tips zijn zo eenvoudig, dat iedereen dit thuis kan doen.' Jaarlijks wordt in ons land zo'n 2 miljoen ton voedsel verspild.

In de tv-serie Het Groene Oosten worden innovatieve en duurzame projecten uit de regio uitgelicht. Het Groene Oosten laat zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel leuk en logisch. Presentator André van der Zee belicht op enthousiaste en verrassende wijze thema's zoals energie besparen, duurzaam vervoer en grondstoffenterugwinning. Hij pakt milieuvraagstukken die in het alledaagse leven voorkomen bij de kop, test duurzame snufjes en presenteert handige, duurzame gadgets.

Uit de tv-serie blijkt dat iedereen kan bijdragen aan een duurzamere samenleving. Het Groene Oosten is vanaf dinsdag 30 oktober om 17.30 uur op RTV Oost (de uitzending wordt ieder uur herhaald).

Meer berichten