Oefeningen om je lichaam los te maken zijn en de stem ruimte te geven
Oefeningen om je lichaam los te maken zijn en de stem ruimte te geven (Foto: )

'Zing je Eigen Wijs'

ALMELO - 'Luister je wel eens echt naar je eigen stem, naar hoe die klinkt?' vraagt Marjolein van den Houten zich af. Op woensdag 31 oktober geeft ze de workshop 'Zing je Eigen Wijs', van 10.00 uur tot 16.30 uur in wijkcentrum De Schelf. Koffie, thee en lunch zijn bij de workshop in begrepen. Ieder mens heeft een stem met een eigen klankkleur, een eigen toon. Die toon is uniek en hoort speciaal bij die ene persoon. Jouw stem hoort dus alleen bij jou. Met die klank spreek jij alleen en zing jij alleen. Je stem wil gehoord worden en heeft iets te zeggen.

Op woensdag 31 oktober wordt het weer een workshop waarin de deelnemers een hele dag op ontdekkingsreis kunnen naar hun eigen wijs. De workshop wordt in een kleine groep gehouden, zodat ieder ruimschoots aandacht krijgt. Het motto voor deze dag is een citaat van stemcoach Victor Müller: 'Als je met je hart spreekt, ben je al bijna aan het zingen'. Het geheim is te durven luisteren, gewoon terwijl je spreekt, zonder na te denken over wat je wilt gaan zeggen. In de workshop wordt dat geoefend. 'En als je blijft luisteren in het spreken, zonder er iets van te vinden, stromen de woorden vanzelf en wordt je stem levendiger, zangeriger, verrassender. Dat is 'met je hart spreken' en dan begint het al te zingen en zing je voor je het weet je eigen wijs', geeft Marjolein van den Houten enthousiast aan.

Er is plaats voor maximaal 10 personen. Je kunt je opgeven via mail: marjoleinvandenhouten@gmail.com of bel 06-16274323.

                

Meer berichten