Almelo wordt net als Hamburg startplaats van de Roparun, hopelijk krijgt daarmee het geld inzamelen voor de palliatieve zorg nog meer gestalte
Almelo wordt net als Hamburg startplaats van de Roparun, hopelijk krijgt daarmee het geld inzamelen voor de palliatieve zorg nog meer gestalte (Foto: )

Almelo wordt één van de startsteden Roparun

ALMELO - Voor de Roparun van 2019 wordt Almelo naast Hamburg en Parijs een startplaats. Dit is onlangs door de organisatie van de Roparun bekend gemaakt. Vanuit het Schelfhorstpark zal tijdens het Pinksterweekend 2019 een halve Roparun van start gaan. Vanuit de Doelenstraat gaan ze samen met de mensen van de hele Roparun verder naar het eindpunt in Rotterdam. 'We werden als bestuur van de Almeloopers in september door de organisatie van de Roparun benaderd om als startplaats te fungeren van een halve Roparun,' vertelt Ben Kamphuis. Het bestuur was erg verguld met die vraag en heeft unaniem toegezegd hierbij hun medewerking te willen verlenen, al blijft de organisatie van het geheel bij de Roparun zelf. Ze kozen voor Almelo omdat de Almeloopers al tien jaar heel enthousiast deelnemen aan de Roparun en ook als doorkomststad steeds in de prijzen vallen omdat ze het zo goed voor elkaar hebben. Deelnemen aan een halve Roparun is laagdrempeliger. Naast dat het een dag minder tijd vraagt en ook minder kilometers vreet is het ook logistiek veel makkelijker te organiseren. 'Je hoeft slechts één bivak te regelen en die zou men ook nog voordien kunnen doen. Wie weet is het een mooie opstap voor nieuwe deelnemers,' geeft Ben Kamphuis aan die zeer vereerd is met de keuze voor Almelo.

Meer berichten