Help ouderen door uw lege flessen in te leveren en uw statiegeld te doneren
Help ouderen door uw lege flessen in te leveren en uw statiegeld te doneren (Foto: )

Statiegeldactie voor Vier het Leven bij de Plus

ALMELO - Vanaf 15 oktober kunnen klanten in vier Plus supermarkten zes weken lang hun statiegeld schenken aan Stichting Vier het Leven. Deze goede doelenorganisatie organiseert culturele uitstapjes voor ouderen. Door de medewerking van veel vrijwilligers laat stichting Vier het Leven ouderen (65+) genieten van culturele activiteiten, zoals een bezoek aan de bioscoop, theater of museum. De deelnemers worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met anderen genieten zij van een mooie middag of avond uit. Na afloop van het uitstapje wordt iedereen weer veilig thuisgebracht. Het lijken zulke vanzelfsprekende ingrediënten: een gezamenlijk drankje, elkaars gezelschap en het simpele feit er even 'uit' te zijn. Maar voor deze groep zijn het belevenissen van onschatbare waarde.

Vier het Leven

Stichting Vier het leven laat graag zoveel mogelijk ouderen genieten van de uitstapjes. Om de activiteiten zo betaalbaar mogelijk te houden, betalen deelnemers slechts een deel van de werkelijke kosten. Voor de overige kosten is de stichting afhankelijk van o.a. donaties. Alies van der Poll, vrijwilliger van het eerste uur bij Vier het Leven in Almelo nam contact op de Plus en gaf Vier het Leven op voor de statiegeldactie, die positief op haar aanmelding reageerde. Een enthousiaste Alies van der Poll: 'Heel fijn dat Plus dit wil ondersteunen en hiermee tegelijk de zichtbaarheid van Vier het Leven vergroot, zodat ouderen kunnen blijven uitgaan in Almelo. En samen is leuker en bereik je meer.'

Doneer uw statiegeldbon

Heeft u nog lege flessen? Lever deze in van 15 oktober tot en met 25 november en schenk uw statiegeld door op de donatieknop op de flessenautomaat te drukken of uw statiegeldbon in te leveren. U doet er veel ouderen een geweldig plezier mee.

Ouderen, mantelzorgers, organisaties die informatie willen of vrijblijvend het programma willen opvragen, kunnen contact opnemen met het landelijke nummer 035-524 51 56 of kijk op www.4hetleven.nl.

Meer berichten