Onder massale belangstelling werd het Alma Inloopershuis geopend
Onder massale belangstelling werd het Alma Inloopershuis geopend (Foto: )

Alma Inloopers huis officieel geopend

ALMELO - Onder een overweldigende belangstelling is op woensdag 10 oktober het Alma Inloopershuis officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Tom Ruikers (hoofd van de raad van bestuur van ZGT) en loco-burgemeester Eugène van Mierlo. Ze mochten daarvoor een guirlande van klimop doorknippen. De scharen werden daarvoor aangereikt door Jasper Smit, die als vrijwilliger in het Alma Inloopershuis aan de slag gaat.

Irene ten Seldam nam als lid van het bestuur van het Alma Inloopershuis het woord. Ze vertelde dat enkele jaren geleden is gepeild naar de behoefte aan een inloophuis.

Deze behoefte blijkt heel duidelijk aanwezig en dat was dan ook het startsein om dit huis op te zetten, middels een stichting met een eigen bestuur en Maike ten Duis als coördinator. Er is van alle kanten heel hard gewerkt om dit inloophuis gestalte te geven.

Almeloopers

Het heeft de naam Alma Inloopershuis gekregen. 'Zonder de Almeloopers die al tien jaar deelnemen aan de Roparun en daarmee heel veel geld inzamelen voor de palliatieve zorg, was dit mooie inloophuis niet tot stand gekomen,' laat Ten Seldam weten. Ook roemde ze de samenwerking met ZGT die voor een heel mooi plekje binnen het gebouw hebben gezorgd. Loco-burgemeester Eugène van Mierlo, ging in op het belang van het Alma Inloopershuis.

'We kennen allemaal wel een familielid, buurman, vriend of kennis die het slechte nieuws kregen dat ze een bestraling of chemokuur moeten ondergaan. Hun leven staat dan op z'n kop en ook dat van hun direct betrokkenen. Wat is het dan mooi dat er een plekje is waar ze even tot rust kunnen komen en lotgenotencontact kunnen leggen en een luisterend oor vinden.'

Schilderij

Tom Ruikers bood namens het ZGT een prachtig schilderij aan, gemaakt door Thea de Bie, waarin het verbindende element van het Alma Inloopershuis kleurrijk is weergegeven. Thea de Bie is samen met 14 andere vrijwilligers actief in het inloophuis.

Alle vrijwilligers hebben allemaal een goede basisscholing gehad, waarmee een kwaliteitskeurmerk gewaarborgd is. Inge Polman-Hoogma is ook een vrijwilliger, die twee jaar ziek zijn overwon en nu heel blij is dat ze haar steentje mag bijdragen. Naast het Alma Inloopershuis is het Stiltecentrum gecreëerd in dezelfde prachtige rustige tinten en dit is tegelijkertijd in gebruik genomen. Er zijn grote donaties binnen gekomen van bijvoorbeeld 't Hookhoes en een mooi bedrag van de oud-wethouders die bij hun afscheid om een donatie hadden gevraagd. 'Financiële ondersteuning zal nodig blijven om de duurzaamheid van dit prachtige initiatief te kunnen garanderen,' laat Irene ten Seldam nogmaals weten. Het Alma Inloopershuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie vindt u op: www.almainloopers.nl

Meer berichten