Het echtpaar Hoekstra heeft in de loop der jaren veel rond gereisd met de caravan. Voor november staat er nog een weekend weg samen met alle kinderen en klein- en achterkleinkinderen op het programma.
Het echtpaar Hoekstra heeft in de loop der jaren veel rond gereisd met de caravan. Voor november staat er nog een weekend weg samen met alle kinderen en klein- en achterkleinkinderen op het programma. (Foto: )

Zestig jaar getrouwd en nog steeds heel gelukkig

ALMELO - Maandag 1 oktober was het 60 jaar geleden dat het echtpaar Hoekstra-Halfwerk in het huwelijk trad. Het echtpaar leerde elkaar kennen op de kweekschool in Deventer. 'Ik hoorde zijn stem en die vond ik echt heel bijzonder,' vertelt de nu 82-jarige Gerri Hoekstra-Halfwerk. Zij kwam uit Olst en Bauke Hoekstra (83) uit Deventer, alhoewel hij in Friesland geboren is. Door het werk verhuisde het paar naar Almelo. Ze woonden eerst aan de Merwedehof en daarna verhuisden ze naar de Bornsestraat waar ze al weer 51 jaar wonen. Het echtpaar heeft drie dochters, acht kleinkinderen en inmiddels 5 achterkleinkinderen. Bauke Hoekstra begon in Almelo aan de Julianaschool. Vervolgens is jarenlang directeur van de Margrietschool geweest. Daarnaast gaf hij biologielessen op de middelbare school. Na zijn baan als leerkracht heeft hij meer dan 25 jaar gewerkt voor het natuurhistorisch museum in Enschede. Hij heeft ook een hele collectie aan geprepareerde dieren in huis gehad. Deze heeft hij vorig jaar overgedaan aan het museum. Ook als ouderling en diaken was hij 20 jaar actief met diensten in de Karelskamp. Gerri heeft een aantal jaren als remedial teacher gewerkt op de school van haar man. Haar grote hobby is nog altijd quilten. Ze heeft vele patchwork wandkleden gemaakt en doet het nog steeds met veel plezier. Afgelopen zaterdag werd een feestje met familie en vrienden gevierd.

Meer berichten