Een medewerker van de Stadsboerderij, verkleed in konijnenpak, vroeg aandacht voor adoptiemogelijkheden van dieren
Een medewerker van de Stadsboerderij, verkleed in konijnenpak, vroeg aandacht voor adoptiemogelijkheden van dieren (Foto: )

Veel animo voor dierendag

Door: Marion Wesselink

Stadsboerderij populair

ALMELO - Het was afgelopen woensdag 3 oktober echt gezellig druk op de Stadsboerderij. Menig ouder zag de kans schoon om met zijn en of haar kroost naar de Stadsboerderij te komen. Daar had men alles uit de kast gehaald om er een prachtige middag van te maken. De ponykar maakte regelmatig een ritje door het park. Er was een soort van hoefsmid die onder grote belangstelling de hoeven (nagels) van de pony's ging kappen.

Imker Jan Ruis was er met een collega en samen lieten ze zien hoe de bijen in een raat aan het werk waren. Door het heerlijke zonnetje waren de bijen extra actief. Een weekje geleden werd de boerderij verblijd met de komst van twee biggetjes van twaalf weken oud. Ze hebben nog geen naam.

De bezoekers kregen de gelegenheid om voor een bedrag van vijftig cent om mooie naam te bedenken. Het zijn twee vrouwtjes gaf één van de medewerkers nog gauw even door. De twee mooiste namen krijgen een prijs van een kilo en een pond chocolade, in de vorm van de Stadsboerderij.

Mooie namen als Peppa en Vlekje kwamen al voorbij. De medewerkers mogen de mooiste namen uitzoeken. De namen van de biggetjes worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt en ook de prijswinnaars kunnen dan genieten van hun chocolade.

Zieke knuffel
Er stonden verschillende leuke kramen met lekkernijen zoals popcorn. De seroptimisten zorgden voor een drankje met wat lekkers erbij. Ook was er een stand met knuffels en herfststukjes, deze stukjes waren door de medewerkers zelf gemaakt. De dierenarts was er voor iedereen die een zieke knuffel had.

De medewerkers van de Stadsboerderij hadden een apparaat gemaakt waar de kinderen ouderwets konden touwtje trekken. Natuurlijk kreeg iedere deelnemer een prijs, in de vorm van een bal in roze of blauw.

Filmopnames

Een van de medewerkers liep in een konijnenpak rond en had ook nog eens een konijn op zijn arm. Hij had een poster bij zich om aandacht te vragen voor de adoptiemogelijkheden van dieren van de Stadsboerderij.

Medewerker Marc Brinks vertelde dat onlangs nog filmopnames waren gemaakt in de knuffelwei voor de film met de titel 'De Beentjes van Sint Hildegard' waarin Herman Finkers een van hoofdrollen speelt.

Geslaagde middag
Op een groot springkussen in de vorm van een grote koe, konden de kinderen zich heerlijk uitleven. Het schminken was ook heel populair, er stonden rijen kinderen te wachten tot ze een leeuw, lieveheersbeestje of nog iets anders mochten worden. Al met al een geslaagde middag voor de kinderen, waarbij de ouders stiekem mee genoten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden