Logo almeloosweekblad.nl


Tijdens het eerste Bock en Blues Almelo festival, is Memphis Gold de grote topattractie onder de bluesartiesten
Tijdens het eerste Bock en Blues Almelo festival, is Memphis Gold de grote topattractie onder de bluesartiesten (Foto: Ron Weinstock)

Eerste Bock & Blues festival in Almelo

ALMELO - Op vrijdag 19 oktober staat er een nieuw festival op de Almelose uitgaanskalender; Bock & Blues Almelo. Het is gezamenlijk idee van Robert Slim, Toon Eppink en Ruud de Jong. Ze willen hiermee de bluesmuziek combineren met het bockbierseizoen. Maar liefst 9 horecagelegenheden doen mee en het geheel wordt ondersteund door Texels bier en Centrum Almelo Actief.

'Met Memphis Gold halen we echte traditionele Amerikaanse bluesartiest naar Almelo,' geeft Robert Slim aan. Gold wordt die avond begeleid door de Little Boogie Boy Bluesband. Een van Nederlands beste bands, die als geen ander weten hoe echte blues muziek gespeelt moet worden.

Voor deze gelegenheid heeft Robert Slim speciaal de tour met de in Memphis TN geboren bluesartiest Gold aangepast, om hem toe te kunnen voegen aan de indrukwekkende line-up voor dit eerste Blues en Bock Almelo festival.

Al meerdere jaren haalt Slim deze artiesten als hobby naar Nederland. Lang voordat ze voet op Nederlandse bodem zetten is er veel persoonlijk contact, worden gages onderhandeld, de set list besproken en weten ze alles van elkaars familie. Tijdens hun tijd in Nederland kan het zo maar zijn dat ze een avond in Huize Slim voor de openhaard zitten en zijn dochter gitaarles geven. 'De nauwe band en vriendschappen die ontstaan, daar doen we het allemaal voor,' aldus Slim.

Bluesartiest Gold maakt het voor Robert Slim extra speciaal, maar liefst 5 familieleden maken de oversteek om hem in Nederland te zien spelen. De voormalig Vietnam veteraan en boomchirurg Gold (geboren Chester Chandler) was sinds zijn 8e jaar te vinden in de straten van Memphis. Hij kreeg gitaarles van grote namen als de Reverend Robert Wilkins, speelde met James Brown, Kenny Neal, Stevie Ray Vaughn en Joe Louis Walker, deed 9 internationale tours in onder andere Japan, Thailand, Egypte, Korea en stond op de cover van 's wereld grootste bluesmagazines. Zijn 'High Energy Blues' draagt hij uit met respect en dat zal er voor zorgen dat Almelo weer voor een avond 'Cotton Town' is.

Naast Gold, bestaat de fantastische line-up van dit eerste festival uit de Ragtime Rumours, Sean Webster solo, GG and the Cruisers, Dave Warmerdam band, Arthur Ebeling trio, Slapback Johnny, Rootbag en Mojohand. Het publiek krijgt die vrijdagavond een grote verscheidenheid aan bluesmuziek voorgeschoteld. Vanaf 20.00 uur tot 01.00 uur 's Nachts is het blues wat de klok slaat in de horecagelegenheden Nielz, Hookhoes, Ledeboer, Willem de Vierde, Hudsons, Shamrock, Hudson, Wetshuys en de Stam. Voor speeltijden zie www.bockenblues.nl of www.facebook.com/bockenbluesalmelo

Meer berichten
Shopbox