Foto: Nathalie Gerritsen

Wethouder van Mierlo opent de waterspeelplaats in Doepark de Hagen

ALMELO - Op woensdag 10 oktober om 14.30 uur zal wethouder van Mierlo de waterspeelplaats in het Doepark officieel openen. De wethouder van duurzaamheid en milieu zal samen met een heel aantal kinderen de waterspeelplaats in gebruik nemen. Stichting Natuurhus Almelo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan vandaar dat gekozen is voor de opening op de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar is het de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid, met dit initiatief van Urgenda kunnen particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties zich van hun 'groenste' kant laten zien.

Sinds begin dit jaar wordt er hard gewerkt om het Hagenpark om te vormen tot Doepark de Hagen. De realisatie van het park is mogelijk door de betrokken vrijwilligers en de aannemers die met veel zorg en gevoel voor detail het park inrichten. Op Burendag zijn er 2.000 biologische bloembollen de grond ingegaan, hierdoor zal het park er in het voorjaar al heel anders uit zien. Ook wordt er dan gestart met de aanleg van de buurtmoestuin.

Het park groeit organisch, het wordt stap voor stap worden aangelegd. De waterspeeltuin en de hoofdstructuurpaden zijn inmiddels gerealiseerd. Het fietspad is breder dan het oude pad, hierdoor is het tevens een wandelpad en geschikt voor rolstoelen en rollators. Langs deze paden komt binnenkort de nieuwe verlichting met daarin sensoren, dat wil zeggen dat de verlichting aan gaat als er activiteit op de paden is en meebeweegt met de passanten. Dit innovatieve lichtconcept is ontworpen door studenten van de Universiteit Twente en Saxion.

Doel van het Doepark is om meer biodiversiteit in het Hagenpark te krijgen, een ontmoetingsplek te creëren voor Almeloërs en om mensen in contact te brengen met de natuur en te inspireren tot een duurzaam leven. Het wordt een park voor jong en oud, een plek vol inspiratie en rijk aan natuur. Het park wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Almelo, waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel. De opening van de waterspeelplaats Doepark de Hagen is woensdag 10 oktober van 14.30 uur tot 15.30 uur. Graag tot ziens!

Meer berichten