Verschillende buurtbewoners namen deel aan de reanimatiecursus die nodig is om een AED te kunnen bedienen en de buurt-app extra invulling te geven
Verschillende buurtbewoners namen deel aan de reanimatiecursus die nodig is om een AED te kunnen bedienen en de buurt-app extra invulling te geven (Foto: )

Verkeersschool combineert AED met buurt-app

ALMELO - Verkeersschool Leus aan de Baniersweg beschikt al enige tijd over een AED. Gelukkig hoeft het apparaat zelden zijn dienst te bewijzen.

Dat bracht Ardie Leus op het idee om het apparaat ook voor de hele buurt geschikt te maken. Dat deed hij door belanghebbenden uit te buurt een reanimatiecursus aan te bieden.

Vervolgens kan mag men nu ook over de code beschikken om het apparaat te kunnen gebruiken. Dit alles heeft hij gecombineerd met een buurtapp. 'Ik hoop dat het bijna nooit nodig hoeft te zijn, maar als er iemand een hartstilstand krijgt hebben we een kans iemand te helpen,' geeft Ardie Leus aan.

Kostbaar

Binnen de verkeerschool worden BHV cursussen aangeboden, vandaar dat het AED-apparaat al aanwezig is. Een dergelijk apparaat is best kostbaar en ook de accu's die regelmatig vervangen worden zijn duur.

Leven redden

'Wie weet kan met deze invoering van de buurt-app gecombineerd aan het AED ooit een leven redden, dan is dat het meer dan waard,' geeft Ardie Leus aan.

Meer berichten