De heren Wanschers (links) en Wijden zijn de grote kartrekkers en kijken uit naar de feestelijkheden rond het 100-jarig bestaan van de Mariaparochie
De heren Wanschers (links) en Wijden zijn de grote kartrekkers en kijken uit naar de feestelijkheden rond het 100-jarig bestaan van de Mariaparochie (Foto: )

Mariaparochie viert 100-jarig bestaan

MARIAPAROCHIE/HARBRINKHOEK - 'Wij houden de datum van 4 oktober aan want toen heeft het kerkbestuur van de Mariaparochie officieel haar eerste vergadering gehouden,' aldus Ben Wijden. Hij vormt samen met een aantal andere enthousiaste vrijwilligers de jubileumcommissie die de periode van 1 tot en met 7 oktober tot jubileumweek hebben uitgeroepen vanwege het 100-jarig bestaan van de Mariaparochie.

Het was boer Lentferink die ruim honderd jaar geleden een deel van zijn grond beschikbaar stelde voor de bouw van een school en een kerk. Dat deed hij onder de voorwaarde dat er binnen drie jaar met de bouw werd begonnen. Dit werd gerealiseerd met de kerk onder de naam 'Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand' mee kreeg en de Alphonsus school.

Sinds kort is de kerk van Mariaparochie onder gebracht onder de H. Pancratius. In totaal negen kerken hebben hiermee hun krachten gebundeld en ze hebben onder de naam Kompas een nieuw eigentijds magazijn uitgebracht.

De Mariaparochie geeft daarnaast nog steeds haar eigen kerkblad onder de naam 'Rond de Spits', uit.

Noaberschap
Mariaparochie is een hechte gemeenschap, die ook veel betrokkenheid kent vanuit Almelo. Ruim 200 vrijwilligers zetten zich in voor hun parochie en dat is heel belangrijk voor het voortbestaan. Er is een parochiebestuur dat bestaat uit zeven leden onder voorzitterschap van de heer Wanschers. Voor het 100-jarig bestaan heeft Robin Morshuis een heel mooi logo ontworpen.

Ook is er een werkgroep meer dan twee jaar bezig geweest met een speciaal jubileumboek. Het is een prachtig boek geworden met interessante verhalen en mooie foto's. Het boek telt uit ruim 300 pagina's, al vele inwoners van de Mariaparochie hebben een voorintekening gedaan. Natuurlijk is het naoberschap belangrijk en er wordt dan ook een heuse boog gemaakt met vele prachtige rozen er in. Er staan verschillende mooie activiteiten op het programma.

Activiteiten
De kinderen van de Sint Alphonsus basisschool gaan een grote musical opvoeren in de kerk op woensdag 3 oktober, op donderdag is er een gezellige feestmiddag voor ouderen bij Café Kampkuiper.

Op vrijdagavond wordt er en groot parochiefeest gehouden waarin ook het eerste jubileumboek wordt aangeboden aan de heer Wanschers. zaterdagmiddag 6 oktober zijn er allerlei activiteiten op en rond de kerk zelf. Pastoor Casper Pikkemaat zal de eerste zijn die gaat abseilen vanaf de kerktoren.

Muziek is er van de Dubbelbloazers en het koor Cantabilé. Er zijn dan veel vertier op het kerkplein.

Op zondag 7 oktober is een plechtige Hoogmis met aansluitend een receptie.

Meer berichten