De familie Cooiman nam enthousiast de eerste verpakkingscontainer in ontvangst, ze zijn zich zeer bewust van het goed scheiden van afval en willen daar graag aan bijdragen
De familie Cooiman nam enthousiast de eerste verpakkingscontainer in ontvangst, ze zijn zich zeer bewust van het goed scheiden van afval en willen daar graag aan bijdragen

De oranje verpakkingscontainer komt er aan!

ALMELO- Onlangs werd de eerste verpakkingscontainer uitgereikt aan de familie Cooiman aan de Laan van Indië in Almelo. Het was wethouder Eugène van Mierlo die de eerste oranjebak mocht overhandigen. De invoering van de verpakkingscontainer is hiermee een feit. De gemeente wil het haar burgers nog makkelijker maken om een afval te scheiden. Daarom krijgen inwoners van Almelo vanaf september een oranje verpakkingencontainer. In deze container kunnen verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) gedaan worden.

'De invoering van de verpakkingencontainer helpt ons verder bij het bereiken van de regionale doelstelling om in 2030 nog maximaal 50 kg restafval per jaar per inwoner over te houden. Daar gaan we met z'n allen voor', vertelde Eugène van Mierlo bij de overhandiging. De familie Cooiman ontving de nieuwe container met open armen. Vader Henri die in het dagelijks leven personal trainer is, vertelt: 'In ons gezin heeft gezond leven een belangrijke plek. Dat betekent niet alleen dat we goed nadenken over wat we eten en dat we veel bewegen, ook goed omgaan met de wereld hoort daarbij. Door goed afval te scheiden kunnen we grondstoffen als plastic, blik, gft, glas, textiel en papier opnieuw gebruiken. Zo hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te halen en dat is natuurlijk super goed en belangrijk'.

In zijn verhaal geeft van Mierlo aan dat de gemeenteraad besloten heeft om de kosten van de komst van de verpakkingscontainer niet te laten stijgen. Het belang van nog beter scheiden staat voorop. De Oranje container is duurzaam en gemaakt van gerecycled plastic. Het is de vierde container voor de bewoners in de stad. De verpakkingscontainer is niet verplicht. Slechts 8 procent heeft er voor gekozen om geen container voor verpakkingsmateriaal te willen. Ze zeggen het verpakkingenafval zelf weg te willen brengen naar de verzamelcontainer in de buurt. Er kon ook gekozen worden om de papier of restafval container om te ruilen of een ander formaat te kiezen, maar hier is weinig of geen gebruik van gemaakt.

De inwoners van Almelo scheiden afval steeds beter. Toch bevat het restafval uit Almelo nog veel waardevolle grondstoffen als gft, papier en verpakkingen. De gemeente hoopt uit naam van Eugène van Mierlo dat het invoeren van de verpakkingencontainer het afval scheiden makkelijker maakt en echt zal bijdragen aan de ambitie om in 2030 te komen tot maximaal 50 kg restafval per inwoner in Twente.

Meer berichten